ŽENSKI ODBOJKAŠKI KLUB „BIMAL-JEDINSTVO“ OSVAJAČ KUP-A BIH

Odbojkašice „Bimal-Jedinstva“, osmi put u klupskoj istoriji, došle su do trofeja pobjednika Kup-a Bosne i Hercegovine. U finalu su Brčanke bile uspiješnije od Odbojkaškog kluba „Kula-Gradačac“ iz Gradačca rezultatom 3:1 (po setovima: 23:25, 25:21, 24:14, 25:16).

zok bimal jedinstvo kup

ŽOK „Bimal-Jedinstvo“

Odbojkašice „Bimal-Jedinstva“ su u prvom setu povele sa 3:0, ali je „Kula-Gradačac“ sa šest vezanih poena preokrenula rezultat i povela sa 6:3. U toku cijelog prvog seta „Kula-Gradačac“ je imala kontrolu rezultata i na kraju je prvi set dobila sa 25:23.

Domaćin turnira bolje je otvrio drugi set i na tehnički tajm aut otišao sa dva poena prednosti (8:6). Na drugi tehnički tajm autsu gošće su otišle također sa dva poena prednosti (16:14). U nastavku seta, „Bimal-Jedinstvo“ je stiglo do četiri poena prednosti (22:18), a ovu razliku sačuvali su do kraja seta (25:21).

Sa dobrom igrom „Bimal-Jedinstvo“ je nastavilo i u trećem setu u kojem su na drugom tehničkom tajm autu imale devet poena prednosti (16:7) tako da su ovaj dio rutinski privele kraju (25:14).

Sličan trećem bio je i četvrti set u kojem su Brčanke na oba tehnička tajm aut imale sedam poena viška (8:1, 16:9) i na kraju su slavile rezultatom 25: 16 za ukupnu pobjedu od 3:1 u setovima.

Branislav Franić, trener OK „Kula-Gradačac“, izjavio je slijedeće: „Očigledno da smo, do onog trenutka dok smo imali snage, uspjeli kontrolisati utakmicu, međutim očigledno je da je na nas mnogo traga ostavila polufinalna utakmica odigrana sa ŽOK „Gacko“, koji je mnogo kvalitetniji rival od OK „Sloboda“ sa kojim je igralo Jedinstvo. Ipak na kraju mogu reći da je ovo potpuno zaslužena pobjeda ŽOK „Bimal-Jedinstva“ i čestitam im na tome“.

„Sve čestitke odbojkašicama OK „Kula-Gradačac“ iz Gradaca koje su u dva dana odigrale dvije odlične utakmice. One su imali u polufinalu zaista teškog protivnika, klub koji je prvoplasirani u ligi i znali smo da će doći do fizičkog i psihološkog pada. Do tog pada došlo je u trećem setu. Mi smo to iskoristitli na najbolji mogući način i osvojili smo titulu. Znali smo da će utakmica biti neizvjesna, ali ovo je finale i tako treba da bude“ izjavio je Smail Pezerović, trener ŽOK „Bimal-Jedinstva“.

Galeriju forografija Kup-a BiH možete pogledati OVDJE.