Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ponijela epitet najbolje ekipe

Bosna i Hercegovina 22. put je dobila najbolje sportiste, a godinu na izmaku obilježili su plivačica Lana Pudar i košarkaš Džanan Musa, koji su večeras krunisani u hotelu “Holiday” u Sarajevu na spektakularnoj manifestaciji Izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji “Nezavisnih novina” i Radio-televizije BiH.

Žiri 22. Izbora najboljeg sportiste BiH jednoglasno je odlučio da ovogodišnji laureati budu Lana Pudar i Džanan Musa, koji su iza sebe imali nezaboravnu godinu.

Ove godine žirijem je predsjedavao proslavljeni fudbaler Nikola Nikić, koji je sa ostatkom žirija imao težak posao, ali je na kraju, uz konsenzus svih, donio pravične odluke. I ovogodišnji izbor održan je uz partnerstvo Olimpijskog komiteta BiH i snažnu podršku Ministarstva civilnih poslova BiH.

Tradicionalno su dodijeljene nagrade u ukupno 12 kategorija. Epitet najbolje ekipe ponijela je ženska odbojkaška reprezentacija BiH, koja je drugi put uzastopno izborila nastup na Evropskom prvenstvu, a igrala je i elitnu CEV Zlatnu ligu. U ime “zmajica” nagradu je primila odbojkašica ove selekcije Iman Isanović.

U kategoriji najboljih sportašica u užem izboru pored Lane Pudar, našla se i Dajana Bošković, kao i biciklistkinja Lejla Njemčević.

Ovi rezultati su još jedan dokaz da iza ženske odbojkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine stoji predan rad i borba odbojkašica i stručnog štaba za državni dres, te će ovo postignuće sigurno biti motivacija za nove uspjehe. Pred ovom reprezentacijom su novi izazovi, CEV Zlatna liga, te Europsko prvenstvo, takmičenja na kojim će odbojkašice zasigurno u najboljem svjetlu predstaviti Bosnu i Hercegovinu, te opravdati epitet najbolje ekipe.