ZENICA DOMAĆIN KVALIFIKACIJA ZA EVROPSKO PRVENSTVO I SREBRENE LIGE

20210217_105946-scaledAlija Fatić, predsjednik Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine, i Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice su danas potpisali ugovor o organizaciji dva velika odbojkaška događaja, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i Srebrenu ligu.

Naše seniorke snage će odmjeriti sa Češkom Republikom, Slovenijom i Latvijom. Nekoliko dana kasnije Zenica će biti domaćin i turnira CEV Srebrene lige u kojoj će naše seniorke snage odmjeriti sa Portugalom, Estonijom i Latvijom. Kvalifikacioni turnir se igra od 12. do 17. maja, a turnir CEV Srebrene lige se igra od 27. maja do 3. juna.

20210217_110628-scaled

Tokom današnjeg potpisivanja Alija Fatić je istakao da je Bosna i Hercegovina, odnosno Zenica od strane Evropske odbojkaške federacije dobila najvišu moguću ocjenu za organizaciju Evropskog prvenstva za juniorke, te da se nada da će to biti slučaj i sa nadolazeća dva događaja.

„Zahvaljujem se Fuadu Kasumoviću gradonačeliku Zenice na svemu što je uradio za Odbojkaški savez BiH. Mogu slobodno reći da njega nije bilo Zenica ne bi bila domaćin svih ovih događaja, ali ne samo Zenica nego vjerovatno ni Bosna i Hercegovina ne bi dobila domaćinstvo ovih turnira”, rekao je predsjednik Odbojkaškog saveza, Alija Fatić

„Već smo se pokazali kao dobri organizatori i domaćini. Nadam se da ćemo se ponovo pokazati u dobrom svjetlu. Ukoliko epidemiološka situacija dozvoli prisustvo publike vjerujem da će naši sugrađani uživati u dobroj odbojci”, zaključio je Kasumović.