Završena takmičenja u CEV Zlatnoj i Srebrenoj ligi

Utakmicom protiv reprezentacije Sjeverne Makedonije, reprezentativci Bosne i Hercegovine završili su ovogodišnje takmičenje u CEV Srebrenoj ligi. Reprezentativci su pružili odličnu partiju, i dostojanstven otpor, ali gosti su ipak iz Tuzle odnijeli sva 3 boda.

Tom utakmicom završeni su nastupi naših seniorskih reprezentacija u CEV Zlatnoj i Srebrenoj ligi u 2022. godini.

ESP-BIH

Ženska reprezentacija je u okviru grupe A , nakon fantastične pobjede u Španiji, završila druga na tabeli sa 3 boda, iza prvoplasirane Francuske koja se bez izgubljenog boda plasirala u FInal4 CEV Zlatne lige. Na trećem mjestu završila je reprezentacija Španije.

Reprezentativke su u svim utakmicama pokazale kvalitetnu igru i borbu za svaki poen, i ovo takmičenje iskoristile da se dodatno pripreme za predstojeće kvalifikacije za Europsko prvenstvo, koje se igraju u augustu, a u kojim će naše odbojkašice odmjeriti snage sa reprezentativkama Grčke, Švicarske i Norveške.

BIH-MKD_2

Muška reprezentacija je u okviru grupe B, CEV Srebrene lige, završila na četvrtom mjestu sa jednom pobjedom. Prvo mjesto u grupi osigurali su odbojkaši iz Rumunije, a za drugo mjesto su se izborili odbojkaši Sjeverne Makedonije, dok su treći bili reprezentativci Albanije.

Sljedeći izazov pred reprezentativcima su kvlaifikacije za Europsko prvenstvo, koje počinje 3. augusta, kada će naši reprezentativci dočekati odbojkaše Švicarske. Pored ove dvije reprezentacije, u grupi su još i poznanici iz ovog ciklusa Srebrene lige, reprezentacije Rumunije i Albanije. Reprezentativci će se u narednim utakmicama kvalifikacija potruditi da ostvare što bolji rezultat i plasiraju na EuroVolley 2023.

BIH-MKD