ZAVRŠENA „RADIONICA“ ZA NACIONALNE FEDERACIJE 1. I 2. KATEGORIJE

Prije početka 34. Kongresa FIVB, koji će se održati od 30. oktobra do 1. novembra u Kaljariju su organizovane jednodnevne “radionice” za Nacionalne federacije u kategorijama 1 i 2 sa temom “Od vizije do akcije”.

Vladimir Grbić, potpredsjednik Odbojkaškog saveza Srbije i član Komisije za razvoj svijetske odbojke FIVB, predstavio je učesnicima “radionice” video prezentaciju “Razvoj odbojke u Srbiji”, kao i strategiju razvoja u budućnosti.

FIVB - 34 World Congress - Sardinia 2014

FIVB – 34 World Congress – Sardinia 2014

Delegatima su predloženi budući zadaci i u kojem smjeru bi trebalo da rade, kako bi bili uspješniji. Cilj je da se kroz otvoreni dijalog uspostavi još bolja saradnja između svih članica FIVB.

Po kategorizaciji federacija FIVB u 1. i 2. kategoriji se nalazi ukupno 160 Nacionalnih federacija. U 1. kategoriji (ukupno 82 federacije) je 27 federacija iz Afrike (CAVB), 24 federacije iz Azije (AVC), 11 federacija iz Evrope (CEV), 18 federacija iz Sjeverne i Srednje Amerike (NORSEKA) i 2 federacije iz Južne Amerike (CSV). U 2. kategoriji (ukupno 78 federacija) je 20 federacija iz Afrike (CAVB), 24 federacije iz Azije (AVC), 18 federacija iz Evrope (CEV), 11 federacija iz Sjeverne i Srednje Amerike (NORSEKA) i 5 federacija iz Južne Amerike (CSV).

U elitnoj, 5. kategoriji nalazi se samo 9 federacija: Srbija, Italija, Rusija i Poljska iz Evrope (CEV), Brazil iz Južne Amerike (CSV) i Kina, Japan i Tajland iz Azije (AVC).

FIVB - 34 World Congress - Sardinia 2014

FIVB – 34 World Congress – Sardinia 2014