ZAVRŠEN FIVB RAZVOJNI PROJEKAT „MALE OLIMPIJSKE IGRE U BiH“

Podjelom odbojkaške opreme dijelu osnovnih i srednjih škola iz prostora Federacije BiH, okončan je FIVB razvojni projekat „Male olimpijske igre u Bosni i Hercegovini.
Projekat vrijedan 96.000 USD, koji je implementiran u periodu 2011/2015. godina, omogućio nabavku i distribuciju odbojkaških lopti i odbojkaških mreža osnovnim i srednjim školama iz cijele Bosne i Hercegovine.
Tokom realizacije Projekta podjeljeno je ukupno 2418 odbojkaških lopti i 134 odbojkaške mreže sa antenama i obuhvaćeno su 303 osnovne i 142 srednje škole učesnice takmičenja „Male olimpijske igre“ (148 osnovnih i 84 srednje škole iz prostora Federacije BiH i 155 osnovnih i 58 srednjih škola iz prostora Republike Srpske i Brčko Distrikta).
Uporedo sa realizacijom ovog projekta, Odbojkaški savez BiH je aplicirao za implementaciju još jednog razvojnog projekta. Projekat pod nazivom „Renoviranje i opremanje terena odbojke na pijesku u Bosni i Hercegovini“ odobren je od strane Svjetske odbojkaške federacije (FIVB) i početak njegove implementacije očekuje se tokom juna 2015. godine. Projekat vrijedan 80.000 USD realizovaće se u periodu 2015/2018. godina. Namjenjena finansijska sredstva koristiće se za nabavku opreme za odbojku na pijesku koja će se donirati pojedinim odbojkaškim klubovima/sportskim ustanovama u Bosni i Hercegovini.