ZAVRŠEN CEV LJETNI FESTIVAL – TRIJUMF MLADOSTI I ODBOJKE

Danas je u Laktašima završen CEV Ljetni festival  za mlade. Učešće na festivalu uzelo je 184 dječaka i djevojčica uzrasta od 7-18 godina starosti. Pored dječaka i djevojčica učešće u radu i realizaciji festivala uzelo je 20 trenera i 20 sudija odbojke na pijesku.

Na deset terena instaliranih na pijesku, travi i ulici tokom trajanja festivala odigrano je preko 200 odbojkaških utakmica, dok su učesnici festivala na terenima proveli oko 10 sati igrajući svoj omiljeni sport – odbojku. Po završetku festivala održanom pod motom “Odbojka povezuje” svim učesnicima uručene su zlatne medalje i diplome za učešće.

20160814_091313

 

Draženko Haračić, generalni sekretar Odbojkaškog saveza BiH izjavio je slijedeće: “Ovo je još jedan u nizu projekata koji organizujemo u saradnji sa Svjetskom odbojkaškom federacijom i Evropskom odbojkaškom konfederacijom. Želim da se zahvalim na podršci koju nam daju tokom svih ovih godina.  CEV Ljetni festival u Bosni i Hercegovin realizuje se već treću godinu i možemo reći da je u tom periodu učešće na festivalima uzelo preko 600 dječaka i djevojčica širom Bosne i Hercegovine. Ove godine u realizciji i implementaciji festivala učešće su uzeli treneri i sudije odbojke na pijesku – učesnici razvojnog projekta CEV-a “Seminar za trenere i sudije odbojke na pijesku. Seminar i festival nastavljaju se i naredne godine”.

Pored mini zabavnog parka koji je za učesnike obezbijedio tehnički organizator festivala Odbojkaški klub “Laktaši”, dječake i djevojčice zabavljali su i animatori/klovnovi. Također, za sve učesnike omogućeno je da po završetku festivala provedu dan na bazenima u Laktašima.

image-0-02-01-74d4af6fdcfb1411c683978bc3946c7d24d99dcfa738d9c7a40c86f2c158d59e-V

“Uz podršku Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine i Evropske odbojkaške konfederacije uspeli smo da organizujemo ovaj događaj koji je okupio više od 230 učesnika. Cilj manifestacije je promocija odbojke, druženje i podizanje svijesti o lijepoti ovog sporta. Svi su otišli kući zadovoljni, na kraju sva deca su dobila zlatne medalje i mislim da smo u potpunosti ostvarili ciljeve koje smo postavili pred sebe” – rekao je predsjendik Odbojkaškog kluba “Laktaši” gospodin Zoran Rašljić.

U okrivu CEV Ljetnog festivala realizovan je i praktični dio projekta “Seminari za trenere i sudije odbojke na pijesku”. Međunarodni predavači gospodin Goran Nešić iz Srbije, gospodin Robert Leko iz Srbije i gospodin Drago Peslač iz Hrvatske sa trenerima i sudijama realizovali su 6 različitih tema iz trenerske i sudijske oblasti odbojke na pijesku. Tokom četverodnevnog seminara, u okviru teoretskog i praktičnog rada, treneri i sudije aktivno su proveli preko 15 radnih sati.

Galeriju fotografija možete pogledati na:

https://plus.google.com/105687074104931553361