ZAVRŠEN 35. FIVB SVJETSKI KONGRES

Večeras je u Buenos Airesu / Argentina završn 35. FIVB Svjetski kongres. Za predsjednika FIVB ponovo je izabran Ari Grasa iz Brazila koji će voditi Svjetsku odbojkaško federaciju u narednih osam godina.

Kongresu u Buenos Airesu prisustvovali su predstavnici iz 201 zemlje članice FIVB-a. Tokom kongresa prisutnima su prezentirani izvještaji o aktivnostima FIVB u 2014. i 2015. godini, finansijski izvještaj za isti period, kao i finansijski plan za 2017. i 2018. godinu. Pisutnim delegatima predstavljeni su novi članovi FIVB BORD-a delegirani od strane kontinentalnih konfederacija. Također, tokom Kongresa u BORD FIVB-a izabrane su i dvije pripadnice ženskog pola kao pripadnice manjinske grupe.

gallerypic-2

Predsjednici komisija FIVB-a podnijeli su svoje izvještaje, a isto su učinili i predsjednici pet kontinentalnih konfederacija. Prezentirani su budući projekti FIVB-a, a veliki naglasak dat je na korištenje društvenih mreža i njihov značaj u komunikaciji sa ljubiteljima odbojke i promociji odbojkaškog sporta.

gallerypic-3

Naredni, 36. FIVB Svjetski kongres zakazan je 27. i 28. oktobra 2018. godine u Punta Kana / Dominikanska Republika.