UTAKMICE PETOG KOLA PREMIJER LIGE

U srijedu, 28.10.2020. godine, na odbojkaškim terenima u Bosni i Hercegovini se igraju utakmice petog kola odbojkaške Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Brčko

Nakon što je prethodnog vikenda potvrđeno prisustvo COVID-19 virusa kod igrača HOK”Domaljevac”, istomena ekipa je i ovo kolo otkazala nastup u Premijer ligi pa će tako susret HOK”Domaljevac” – OK”Mladost” biti otkazan do daljnjeg.

U Sarajevu nas očekuje susret OK”Bosna” Sarajevo – OK”Maglić” Foča koji je zakazan u 18:00 u Sportskoj dvorani “Skenderija D-1”. Susret će suditi Admir Lolić i Davor Smolić dok delegat susreta će biti Faruk Softić

U Ljubinju se sastaju OK”Ljubinje – Bankom” Ljubinje – MOK”Jedinstvo” Brčko. Susret je zakazan u 18:00 u Sportskoj dvorani “Jovo Đurić”. Pravdu na ovom meču će dijeliti Adnan Abadžija i Siniša Ovuka dok će delegat susreta biti Nermina Haskaj.

U Kalesiji se sastaju OK”Bosna” Kalesija – OK”Borac” Banja Luka. Ovaj meč se igra u Sportskoj dvorani “Kalesija” u 19:00. Sudije susreta su Mirza Bašić i Predrag Pecikoza, te delegat susreta je Nebojša Karadeglija.

U Kulturno sportskom centru “Kakanj” sastaju se OK”Kakanj 78” Kakanj – OK”Modriča” Modriča. Susret je zakazan u 19:00. Ovaj meč će suditi Nikola Kozić i Edin Begović dok delegat susreta će biti Dejan Kebara.

Jedinstvo

 

Dana 21. 10.2020. godine je odigran susret UOK”Banjaluka Volej” Banja Luka – SOK”Mostar” Mostar koji je bio na rasporedu da se odigra petog kola, te je domaćin u ovom susret ostvario maksimalnu pobjedu 3 : 0 (25:21 ; 25:22 ; 25:17).

Na Palama nas očekuje susret ŽOK”Jahorina” Pale – ŽOK”Smeč” Lukavac” koji je zakazan u Sportskoj dvorani “Peki” u 18:00. Susret će suditi Elvedin Ćosić i Miodrag Ilić dok će delegat biti Adnan Muzur.

U Sportskoj dvorani “Mirsad Hurić” odigraće se susret između OK”Goražde” Goražde – ŽOK”Gacko” koji je zakazan u 17:00. Sudije susreta su Mirolav Čolić i Adnan Kološ, dok delegat će biti Nedžad Imamović.

U Gradačcu se sastaju OK”Kula Gradačac” Gradačac – OK”Sloboda” Tuzla. Susret se igra u sportskoj dvorani Osnovne škole “Hamdija Kreševljaković” u 19:00. Sudije susreta će biti Jasmin Husejnović i Srđan Cvijanović, te delegat susreta je Ranko Grujić.

U Brčkom se sastaju ŽOK”Bimal Jedinstvo” Brčko – ŽOK”Igman” Ilidža. Susret se igra u dvorani Javna ustanova “Gimnazija” u 18:30. Pravdu na ovom susretu će dijeliti Kristina Pantelić Babić i Šefka Hasanić dok će delegat susreta biti Zoran Gavrić.