U SUBOTU, 27.06.2020, TESTIRANJE KANDIDATKINJA ZA JUNIORSKU REPREZENTACIJU BIH

Screenshot_1Ženska juniorska reprezentacija BiH će učestvovati na Evropskom prvenstvu za juniorke koje će se odigrati u Zenici/BiH i Osijeku/Hrvatska u periodu od 19. – 31. augusta 2020. godine.

Testiranje kandidatkinja će biti obavljeno u Kulturno-sportskom centru „Ilidža“ Sarajevo, u subotu, 27.06.2020. godine, sa početkom u 10.00 sati.

Na testiranje je potrebno doći pola sata ranije radi blagovremene prijave učesnika.

Očekujemo da ćete imati u vidu značaj odziva na ovu akciju ženske juniorske reprezentacije, zbog toga ne želimo da ističemo obaveznost prisustva koja se podrazumjeva.

U roku od 5 dana od dana prijema ovog dopisa odbojkašice koje iz opravdanih razloga nisu u mogućnosti prihvatiti poziv selektora potrebno je da obavijeste kancelariju Odbojkaškog saveza BiH o tim činjenicama uz obavezno dostavljanje dokaza o razlozima neprihvatanja poziva, u suprotnom smatrat će se da ne žele učestvovati u akcijama ženske juniorske reprezentacije BiH.

Testiranje je zatvorenog tipa (pratioci ne mogu boraviti u sportskoj dvorani za vrijeme testiranja) zbog pogoršane epidemiološke situacije. Obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u BiH sve kandidatkinje su
dužne pridržavati se propisanih mjera (socijalna distanca, nošenje maski) za vrijeme testiranja i boravka. Ukoliko neka od kandidatkinja ima povišenu tjelesnu temperaturu ne moţe pristupiti testiranju. Pored sportske opreme sa
sobom ponijeti lično sredstvo za dezinfekciju ruku.

Za dolazak na okupljanje i testiranje kandidatkinja za reprezentaciju, putne troškove snose klubovi za koje nastupate.

Testiranje će se obaviti selektor Natmir Buljubašić. Molimo sve trenere koji dođu sa svojim odbojkašicama da se stave raspolaganje selektoru kako bi mu olakšali testiranje i održavanje treninga.