U srijedu počinje Balkansko prvenstvo za odbojkašice do 21 godinu

Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine je ovogodišnji domaćin Balkanskog prvenstva za juniorke do 19 godina. Ovo prvenstvo počinje u srijedu, 02. augusta i trajat će do 6. augusta. Sve utakmice će se igrati u Brčkom, u dvorani “Magnet”.

Na turniru će pored domaće, nastupiti i reprezentacije Albanije, Crne Gore, Srbije i Turske, sve reprezentacije se nalaze u istoj grupi, te će se turnir igrati po jednostrukom bod sistemu. Svakog dana će se igrati po dvije utakmice, tako će prvog dana snage odmjeriti reprezentacije Turske i Bosne i Hercegovine u prvoj, te Crne Gore i Srbije u drugoj utakmici. Drugi dan takmičenja igrat će Crna Gora protiv Turske i Srbija protiv Albanije. Treći dan takmičenja donosi utakmice Bosne i Hercegovine i Crne Gore, te Albanije i Turske. Četvrtog dana na rasporedu su dueli Crne Gore i Albanije, i Bosne i Hercegovine i Srbije. Posljednji dan takmičenja donosi utakmice Albanije i Bosne i Hercegovine, i na kraju Srbije i Turske.

Naša reprezentacija se već neko vrijeme nalazi na pripremama u Brčkom. Odbojkašice predvođene selektorom Džihanom vrijedno treniraju i spremaju se za ovo takmičenje, sa ciljem da ostvare što bolji plasman na turniru.

 

Raspored utakmica:

MatchScheduleBVA23