SELEKTOR ŽENSKE SENIORSKE REPREZENTACIJE U POSJETI BIJELJINI

radnik stevanU okviru FIVB programa podrške za trenere “FIVB coach support”, Stevan Ljubićić, selektor ženske seniorske reprezentacije, je bio u posjeti ŽOK”Radnik” iz Bijeljine.

Ovaj program koji je finansiran od strane FIVB-a, Svjetske odbojkaške asocijacije, predstavlja program pomoći razvoju trenera cijeloga svijeta ali i razvoju odbojke unutar samih članica navedene asocijacije.

Napori Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine da podignu odbojku u našoj državi i Evropi na viši nivo su ponovo prepoznati od čelnih ljudi FIVB-a te je krovnoj odbojkaškoj organizaciji BiH pripala čast da bude jedan od izabranih sudionika u ovom projektu.

U okviru priprema za kvalifikacione turnire za Evropsko prvenstvo, selektor Ljubičić je odlučio da će posjetiti nekolicinu gradova i klubova širom Bosne i Hercegovine te tako nastojati da napravi najbolji izbor odbojkašica za kvalifikacije. Prvi u nizu gradova je bila Bijeljina i Ženski odbojkaški klub “Radnik” koji već godinama ima svoje igračice u sastavima svih selekcija. Treningu su prisustvovale seniorke ali i mlađe perspektivne odbojkašice ovoga kluba.

Selektor Stevan Ljubičić je izrazio zadovoljstvo i zahvalio se izvandrednom dočeku od strane ŽOK”Radnik” te pohvalio organizaciju ovog pokaznog treninga.