Reprezetativci Bosne i Hercegovine poraženi u Sjevernoj Makedoniji

SJM - BIH

Reprezetativci Bosne i Hercegovine su u okviru utakmice prvog kola CEV Srebrene lige poraženi od odbojkaša Sjeverne Makedonije. Konačan rezultat bio je 3:0 za domaću reprezentaciju.

Iako su naši odbojkaši pružili dobru igru, to nije bilo dovoljno da savladaju odbojkaše Sjeverne Makedonije. Prvi set je završen rezultatom 25:16, a drugi set 25:17. U trećem setu naši reprezentativci pružaju dosta bolji otpor, ali ipak gube treći set rezultatom 25:23.

maked-bosna

Druga utakmica prvog kola ove grupe igrala se u utorak u Tirani, a sastali su se Albania i Ramunija. Gosti su pobijedili sa 1:3, a rezultat po setovima je glasio: 19:25; 21:25; 27:25; 14:25.

Nakon kompletiranog prvog kola grupe B, Rumunija se nalazi na prvom mjestu, drugi su reprezentativci Sjeverne Makedonije, na trećem mjestu se nalaze odbojkaši Albanije, a naši odbojkaši su trenutno na posljednjem mjestu.

Tabela 1

 

Narednu utakmicu naši odbojkaši igraju u subotu u Tuzli, gdje će u dvorani “Mejdan” dočekati odbojkaše Albanije. Utakmica počinje u 16:00 sati. Pozivamo publiku da popuni tribine dvorane “Mejdan” i podrži naše odbojkaše na putu do prve pobjede u ovom takmičenju. Ulaznice su u prodaji, a cijena ulaznice je 10 KM. Ulaznice možete rezervisati i putem web stranice osbih.ba.