Reprezentativke Bosne i Hercegovine porazom od Italije završile nastup na Europskom prvenstvu

Odbojkašice Bosne i Hercegovine poražene su od Italije u posljednjoj utakmici grupne faze Europskog prvenstva.

Iako poražene sa 3:0 u setovima, odbojkašice su pružile odličan otpor aktualnim prvakinjama Europe.

Nažalost, pored dobre igre, sa 2 pobjede i 3 poraza, za našu reprezentaciju je ovo prvenstvo završeno u grupnoj fazi. Za prolaz dalje nedostajalo je malo sportske sreće, ali nas raduje da su odbojkašice i stručni štab dali svoj maksimum u svakoj utakmici i ostavili srce na terenu. Peto mjesto u grupi ostavlja gorak okus na kraju jedne lijepe priče koja je našu državu učinila ponosnom. Odbojkašice koje su na ovom prvenstvu predstavljale Bosnu i Hercegovinu zaslužuju mnogo više pažnje.

Ova reprezentacija će nastaviti da piše nove lijepe stranice sportske historije Bosne i Hercegovine, te nastaviti da donosi nove pobjede i niže odlične rezultate.

Europsko prvenstvo donijelo je svim članovima reprezentacije novo iskustvo i lijepe uspomene. Sada su pred odbojkašicama i trenerima novi, klupski, izazovi u kojima im želimo svu sreću. Iza nas je 13 dana koji su u naše živote unijeli novu energiju i naučili nas novim lekcijama.

Svi članovi reprezentacije se zahvaljuju svim navijačima koji su nam pružali podršku, medijima koji su pratili naše aktivnosti, i svima onima koji su bili uz nas tokom cijele ove priče.

‘Show must go on…’ Pred odbojkašicama i trenerima su novi, klupski, izazovi, u kojima im želimo sreću i uspjeh, te nove rezultate na koje ćemo svi biti ponosni. Pokazali smo da smo kao jedna porodica, jedinstvo i harmonija nas krase kroz sve ove godine, i tako će biti i u budućnosti.

Do nekih novih epizoda, šaljemo pozdrave svim našim prijateljima i onima koji nas podržavaju.

Ženska seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine