REALIZACIJA PROJEKTA OLIMPIJSKE SOLIDARNOSTI U OSBiH

U Trebinju je 21. juna 2015. godine počela implementacija i realizacija projekta Olimpijske solidarnosti “Razvoj nacionalne sportske strukture”.

trebinje 2

Projekat namjenjen razvoju i jačanju trenerske odbojkaške strukture u Bosni i Hercegovini u prvoj fazi realizacije okupio je 42 odbojkaška trenera koji će se tokom sedmodnevnog seminara, kroz cjelodnevne aktivnosti, praktični i teoretski rad, upoznati sa najaktuelnijim temama iz oblasti odbojkaškog sporta. Praktični i teoretski rad održava se uz angažman gospodina prof. dr. Gorana Nešića, priznatog FIVB eksperta. Pored gospodina Nešića, u radu seminara učestvuju Vladimir Grbić, zlatni olimpijac, poznati i priznati odbojkaš i član FIVB Razvojne komisije i Zoran Gajić, iskusni i uspješni trener, takođe zlatni olimpijac.

trebinje 3

U Trebinju se istovremeno održava i odbojkaški kamp u organizaciji Odbojkaškog saveza Republike Srpske. Time su stvoreni uslovi da se praktični dio seminara poveže sa radom u odbojkaškom kampu.

trebinje 1

Seminar u Trebinju završava se 28.06.2015. godine, nakon čega slijedi organizacija i realizacija drugog trenerskog seminara koji će se održati u Odžaku, u periodu od 5. do 12.07.2015. godine. I na ovom seminar učešće će uzeti 40 trenera. I ovaj seminar realizovaće se uz angažovanje FIVB eksperta Gorana Nešića, uz kojeg će biti angažovani i drugi poznati odbojkaški stručnjaci.

trebinje 7

Nakon toga, u periodu avgust/septembar 2015. godine organizovaće se dva dvodnevna seminara u dva različita mjesta u Bosni i Hercegovini, ponovo jedan u prostoru Federacije BiH i drugi u prostoru Republike Srpske. Učešće na tim seminarima uzeće svi odbojkaški treneri (po 70 trenera na obje lokacije), a učešće na istim biće uslov za licenciranje za narednu takmičarsku sezonu. Tokom organizacije ovih seminara u rad će se uključiti još dva FIVB eksperta.

trebinje 4
trebinje 5
trebinje 8
trebinje 6
trebinje 9
trebinje 10
trebinje 11