PREDSJEDNIK ŽIRIJA EVROPSKOG PRVENSTVA ZA JUNIORKE OZKAN MUTLUGIL PREZADOVOLJAN USLOVIMA U ZENICI

IMG_2487U sklopu završnih priprema za organizaciju Evropskog prvenstva u odbojci za juniorke koje će se od 19. avgusta do 1. septembra održati u Zenici, jučer je u jednodnevnoj inspekcijskoj posjeti boravio Ozkan Mutlugil, potpredsjednik Evropske odbojkaške federacije i predsjednik žirija takmičenja na predstojećem Evropskom prvenstvu za juniorke.
Ozkan Mutlugil je u pratnji generalnog sekretara OS BiH Adnana Talića te sa predstavnicima Odbojkaškog saveza BIH i Grada Zenica obišao Arenu Husejin Smajlović, gdje se uvjerio u kvalitetnu sportsku infrastrukturu.

„Jako sam zadovoljan inspekcijskom posjetom. Ono što mi sviđa su izvanredni uslovi  koje ima Arena i hoteli koji su u okolini. Odbojkaški savez BiH vidim kao dugoročnog partnera u akcijama CEV-a -Evropske odbojkaške federacije“, izjavio je kratko nakon obilaska Arene “Husejin Smajlović”, Ozkan  Mutlugil, predsjednik žirija.

„Kada  gospodin Ozkan koji je podpredsjednik Evropske odbojkaške federacije dođe u Zenicu i kaže da imamo najbolje uslove u BIH, to je svakako čast za naš grad koji je domaćin Evropskog prvenstva u odbojci za juniorke. Mi očekujemo da u budućnosti budemo partneri u organizaciji velikih takmičenja“, kazao je Kenan Uzunović iz Gradske uprave Zenica,