Pred nama su utakmice 14. kola Premijer lige BiH

NajavaKola14

Za vikend koji je pred nama, 4. i 5. februara, bit će odigrane utakmice 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Četrnaesto kolo donijet će derbije, kako u muškoj, tako i u ženskoj konkurenciji.

Sve utakmice u ženskoj konkurenciji bit će odigrane u subotu, 5. februara.  Prve će na teren odbojkašice ŽOK ”Orašje” i ŽOK ”Igman”, koje se u Orašju sastaju u 17:00 sati.

U 18:00 sati u Obudovcu kreće utakmica u kojoj će se sastati ŽOK ”Crvena zvijezda” i SOK ”Mostar”.

Tri preostale utakmice odigrat će se u 19:00 sati – ŽOK ”Goražde” dočekat će ekipu “Jahorine”, OK ”Sloboda” će u Tuzli ugostiti ekipu ŽOK ”Gacko”, dok će UOK ”Banjaluka Volej” biti domaćin ŽOK ”Bimal Jedinstvo”.

Rezultate uživo i statističke podatke možete pratiti na linku: bit.ly/PremijerLigaZ

TabelaŽene13Kolo

Kada su u pitanju muškarci, u petak, 3. februara, u Banja Luci se sastaju OK ”Borac” i OK ”Ljubinje Bankom”. Utakmica ove dvije ekipe počinje u 19:00 sati.

Preostale utakmice 14. kola Premijer lige BiH u muškoj konkurenciji igraju se u subotu. Prvi će na teren odbojkaši MOK ”Jedinstvo” koji će u Brčkom dočekati ekipu OK ”Kakanj 78”.

Dvije utakmice su zakazane u 17:00 sati – OK ”Bosna” Sarajevo bit će domaćin HOK ”Domaljevac”, dok će OK ”Gradina Herceg” u Srebreniku ugostiti OK ”Radnik” iz Bijeljine.

Kolo će u muškoj konkurenciji utakmicom u 19:00 sati zatvoriti OK ”Mladost” i OK ”Bosna” Kalesija.

Rezultate uživo i statističke podatke možete pratiti na linku: bit.ly/PremijerLigaM

TabelaMuškarci13Kolo

Napomenimo kako u sljedeća dva kola, 14. i 15., neće biti direktnog prijenosa utakmica Premijer lige BiH na BHRT. Kako su naveli sa državne televizije, razlog je povećani broj zaraženih Covid-19 pandemijom u BHT-1, kao i obaveze prijenosa Zimskih olimpijskih igara kada su planirane odbojkaške utakmice.

Od 20. februara BHT1 ustupa redovan termin na raspolaganje za direktne TV prijenose odbojkaških utakmica OS BiH, tako da će se od 16. kola realizovati direktan TV prijenos u dogovorenom terminu.