POZNATI DOMAĆINI FINALNIH TURNIRA U KONKURENCIJI KADETKINJA I PIONIRA

Dana 18.05.2019.godine, u prostorijama Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine izvršeno je bodovanje za organizatora finalnih turnira takmičenja mlađih kategorija u ženskoj kadetkoj i muškoj pionirskoj konkurenciji.

Nakon izvršenog bodovanja prijava koje su dostavili  OK”Hercegovac” iz Bileće i OK”Troglav” iz Livna, tehnička organizacija finalnog turnira mlađih kategorija u konkurenciji kadetkinja dodjeljena je OK”Troglav” iz Livna.

Obzirom da se za organizaciju finalnog turnira mlađih kategorija u konkurenciji pionira  nije prijavio niti jedan klub, na osnovu Propozicija takmičenja mlađih kategorija u OS BiH,  za domaćina turnira u konkurenciji pionira određen je MOK “Jedinstvo” iz Brčkog.

Finalni turnir u ženskoj kadetskoj i muškoj pionirskoj konkurenciji odigraće se 25. i 26. maja 2019. godine.

UČESNICI TURNIRA U ŽENSKOJ KADETSKOJ KONKURENCIJI

OK “Troglav” Livno
ŽOK “Bimal-Jedinstvo” Brčko
OK “Centar-ORT” Sarajevo
OK “Hercegovac” Bileća

UČESNICI TURNIRA U MUŠKOJ PIONIRSKOJ KONKURENCIJI

MOK “Jedinstvo” Brčko
OK “Ljubinje-Bankom” Ljubinje
HOK “Domaljevac” Domaljevac
OK “Gradiška” Gradiška

U takmičarskoj 2017/2018. sezoni titulu pobjednika u ženskoj kadetskoj konkurenciji odnio je Odbojkaški klub “Hercegovac” iz Bileće, dok je titula pobjednika u muškoj pionirskoj konkurenciji pripala OK “Ljubinje-Bankom” iz Ljubinja.

Pregled pobjednika stalnih takmičenja Odbojkaškog saveza BiH za period od takmičarske 2005/2006. do 2017/2018. sezone možete pogledati OVDJE