POZNATI DOMAĆINI FINALNIH JUNIORSKIH TURNIRA OS BiH

Danas su u prostorijama Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine određeni organizatori finalnih turnira takmičenja mlađih kategorija u ženskoj i muškoj juniorskoj konkurenciji.

Nakon izvršenog bodovanja prijava koje su dostavili  OK”Hercegovac” iz Bileće i OK”Novi Grad” iz Sarajeva, tehnička organizacija finalnog turnira mlađih kategorija u konkurenciji juniorki dodjeljena je OK”Hercegovac” iz Bileće, čija je prijava povoljnija.

Nakon izvršenog bodovanja prijava koje su dostavili  HOK”Domaljevac” iz Domaljevca i OK”Ljubinje-Bankom” iz Ljubinja, tehnička organizacija finalnog turnira mlađih kategorija u konkurenciji juniora dodjeljena je HOK”Domaljevac” iz Domaljevca, čija je prijava povoljnija.

Finalni turnir u ženskoj i finalni turnir u muškoj konkurenciji odigraće se 18. i 19. maja 2019. godine.

UČESNICI TURNIRA U ŽENSKOJ JUNIORSKOJ KONKURENCIJI

OK “Hercegovac” Bileća
OK “Centar-ORT” Sarajevo
ŽOK “Bimal-Jedinstvo” Brčko
OK “Novi Grad” Sarajevo

UČESNICI TURNIRA U MUŠKOJ JUNIORSKOJ KONKURENCIJI

HOK “Domaljevac” Domaljevac
OK “Ljubinje-Bankom” Ljubinje
OK “Gradina-Herceg” Srebrenik
OK “Radnik” Bijeljina

U takmičarskoj 2017/2018. sezoni titulu pobjednika u ženskoj juniorskoj konkurenciji odnio je Ženski odbojkaški klub “Bimal-Jedinstvo” iz Brčkog, dok je titula pobjednika u muškoj konkurenciji pripala OK “Modriča-Optima” iz Modriča.

Pregled pobjednika stalnih takmičenja Odbojkaškog saveza BiH za period od 2005/2006. do 2017/2018. sezone možete pogledati OVDJE