POTVRDA PODRŠKE CEV-A ODBOJKAŠKOM SAVEZU BIH

Početkom januara 2015. godine Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine dobio je još jedno značajno priznanje i podršku od strane Evropske odbojkaške konfederacije.

Naime, nakon razgovora između predsjednika Evropske odbojkaške konfederacije, gospodina Andre Meyer i predsjednika Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine, gospodina Milutina Popovića, obavljenog u Moldaviji tokom održavanja Generalne skupštine Balkanske odbojkaške asocijacije, odobrena je nova podrška Odbojkaškom savezu Bosne i Hercegovine. Između ostalog, u svom dopisu upućenom predsjedniku Odbojkaškog saveza BiH, gospodin Meyer je naveo:
„Jako nam je žao zbog tolike humanitarne katastrofe i finansijskih šteta, ali u isto vrijeme, drago nam je da vidimo da Vaša nacionalna federacija poboljšava svoje aktivnosti na svim nivoima.“

Radi se o odbojkaškoj opremi namjenjenoj Odbojkaškom savezu BiH i odbojkaškim klubovima iz Bosne i Hercegovine koji su pretrpjeli gubitke u prošlogodišnjim elementarnim nepogodama u Bosni i Hercegovini i kod kojih je šteta evidentirana.

Predsjednik Odbojkaškog saveza BiH zahvalio se predsjedniku Evropske odbojkaške konfederacije, gospodinu Meyeru na ovoj izuzetno značajnoj podršci.

U narednom periodu CEV će periodično isporučivati doniranu odbojkašku opremu koja će nakon toga biti distribuirana odbojkaškim klubovima u skladu sa odlukama Upravnog odbora Odbojkaškog saveza BiH.

Nema potrebe da se klubovi u vezi sa ovim pitanjem obraćaju Odbojkaškom savezu BiH. Spisak klubova iz područja pogođenih elementarnim nepogodama je poznat (utvrđen u junu 2014. godine). Oprema će biti prioritetno usmjerena ovim klubovima. I ostali odbojkaški klubovi koji ispune uslove dobiće manji dio opreme. Oprema koja prevazilazi potrebe klubova ostaće u vlasništvu Saveza, ali će se koristiti za potrebe klubova.

U prilogu pismo predsjednika CEV-a (engleska verzija i prijevod).
Englesku verziju pisma možete preuzeti ovdje.
Prijevod pisma možete preuzeti ovdje.