Potpisan ugovor o sufinansiranju između Ministarstva kulture i sporta KS i Odbojkaškog saveza BiH

KS-5

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda protekle sedmice je potpisao ugovor o sufinansiranju s predsjednikom Odbojkaškog saveza BiH Milutinom Popovićem.

Ministar Magoda je izrazio zadovoljstvo što je resorno ministarstvo izdvojilo novčana sredstva koja će pomoći Odbojkaškom savezu BiH da stvori uslove za nesmetan odlazak i predstavljanje naše države na predstojećem Europskom prvenstvu. Naime, ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je po drugi put osigurala svoje mjesto na smotri najboljih reprezentacija u Europi.

“Želimo puno sreće i uspjeha našim reprezentativkama na ovom prvenstvu. Naše odbojkašice će zasigurno dati sve od sebe da u što boljem svjetlu predstave našu državu i ostvare zapažen rezultat na ovoj smotri najboljih odbojkašica Europe”, rekao je ministar Kenan Magoda, dodavši kako će Kanton Sarajevo nastaviti podržavati vrhunski sport i sve ono što ima značaj za Bosnu i Hercegovinu.

Predsjednik Popović se zahvalio ministru na podršci i izdvojenim sredstvima kojima su stvoreni najbolji uslove za nesmetan odlazak ženske odbojkaške reperezentacije BiH na ovo veliko takmičenje.

Evropsko prvenstvo u odbojci za žene 2023. će se održati od 15. avgusta do 03. septembra u četiri zemlje: Belgiji, Estoniji, Njemačkoj i Italiji. Naše odbojkašice u skupini B prvu fazu takmičenja će igrati u Italiji. Prvi utakmica ženske odbojkaške reprezentacije BiH je na rasporedu 16. avgusta, a snage će odmjeriti sa reprezentacijom Švicarske.

KS-4