POTPISAN UGOVOR O ORGANIZACIJI EVROPSKOG PRVENSTVA ZA JUNIORKE

Screenshot_1Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine i OS Federacije BiH potpisali su ugovor o regulisanju međusobnih prava i obaveza sa Odbojkaškim savezom Hrvatske, s kojim će od 19. augusta do 1. septembra ove godine biti domaćini Evropskog prvenstva za juniorke (U-19), a koje će biti održano u dva grada – Zenici i Osijeku.

Kako je najavio predsjednik OSBiH Alija Fatić, ugovor će stupiti na snagu 13. januara, kada ga zaprimi Evropska odbojkaška federacija (CEV). Žrijeb grupa bit će obavljen 15. maja u Zenici, gdje će se igrati i polufinalni i finalni meč, u Gradskoj areni “Husejin Smajlović”.

For men with a few years’ networking wisdom and understanding, CCNA might be a rather sensible and career-boosting thing to do. The capacity to participate fully in all facets of democratic life has ever been the American dream. Improving wellbeing communication reduces healthcare expenses and raises the quality of writing paper. Social progress isn't ever a straightforward, linear approach. Be certain to understand their function and the way you are going to be working with them in the forseeable future. Climate change will probably be an additional controversial issue during the upcoming few years.

US cities have a enormous capability to play a similar role during the next several years. The city is famous for its diverse financial climate. Rebel cities in the united states In actuality, revolutionary municipalism has a proud history in the United States. Additionally, based on where you're in the nation, you might easily pick up the trail halfway through! Every other advanced country offers universal medical attention. Both are needed to genuinely realize a condition referred to as self-sovereign identity.

“CEV je podigao podršku ovom takmičenju sa 75.000 na 100.000 eura, ali mi želimo pomoći našim prijateljima iz BiH na dobrom putu oporavka odbojke. Mi smo ovaj težak put prošli pa nećemo ravnomjerno podijeliti taj iznos, nego ćemo iće s omjerom 60-40 za BiH. Time na simboličan način želimo da pomognemo razvoj odbojke u BiH”, kazao je na današnjoj pres-konferenciji u Zenici Ante Baković, predsjednik OS Hrvatske.

Fatić ističe da će cjelokupna organizacija dijela turnira u Zenici koštati 591.000 KM i da je veliki dio tih sredstava već obezbijeđen.

“Neće biti nikakvih problema”, kazao je Fatić.

Sve reprezentacije tokom takmičenja u Zenici bit će smještene u hotelu “Zenica” s kojim je danas potpisan ugovor.

Fatić je istakao i kako se pregovara s kompanijom “Toyota”, koja bi trebala donirati jedan automobil za nagradnu igru za posjetioce s kupljenim ulaznicama.