PODRŠKA OLIMPIJSKOG KOMITETA BIH: ODBOJKAŠKOM SAVEZU BIH URUČENA VRIJEDNA OPREMA

OKBIHOPREMAU četvrtak, 18.06.2020. godine u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH uručena je oprema Odbojkaškom savezu Bosne i Hercegovine. Radi se o paketu sportske opreme za juniorsku reprezentaciju BiH koja je od 19.08. do 31.08.2020. godine u Zenici domaćin Evropskog prvenstva.

 

Olimpijski komitet BiH (OK BIH) nastavlja sa svojim aktivnostima podrške najboljim sportistima i Savezima. Projekti podrške imaju za cilj profesionalizirati rad sportista, te postići unificiran izgled svih naših reprezentativaca i Saveza na međunarodnim takmičenjima.
Opremu u ime OK BiH dodijelili su: Predsjednik OK BiH prof.dr Izet Rađo, potpredsjednik OK BiH gdin. Marijan Kvesić, član Izvršnog komiteta OK BiH prof.dr Milanko Mučibabić , te generalni sekretar mr.sci. Said Fazlagić, a u ime OS BiH opremu je zaprimio generalni sekretar Adnan Talić.

 

“Posebno se zahvaljujemo  Olimpijskom komitetu BiH na izuzetnoj saradnji i pomoći koju nam pružaju. U Olimpijskom komitetu BiH imamo važnog partnera u postizanju naših ciljeva, što je svakako i uspješna organizacija Evropskog prvenstva za juniorke, te će ova oprema biti snažan vjetar u leđa za našu reprezentaciju.”, kazao je presjednik OS BiH Alija Fatić.

 

OK BIH nastavlja sa aktivnostima koje pokazuju društvenu odgovornosti, te brigu o sportu i sportistima u Bosni i Hercegovinu.