POČETAK REALIZACIJE I PROMOCIJA PROJEKTA “IGRAJ ODBOJKU, RASTI SA NJOM”

Projekat Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) koji se realizuje u okviru Odbojkaškog savez BiH “Igraj odbojku, rasti sa njom” promovisan je dana 24.10.218. godine u dvorani Gimnazije u Brčkom,  a ovom prilikom podijeljena je oprema za 15 osnovnih škola u Brčko Distriktu.

Partneri u projektu u Brčkom su Vlada Brčko Distrikta i tri odbojkaška kluba koja se takmiče u Premijer ligi BiH: Ženski odbojkaški klub “Bimal Jedinstvo” te muški klubovi “Mladost” i “Jedinstvo”. U narednim godinama projekat će biti nastavljen u Sarajevu i Banjaluci, a obuhvatiće ukupno 80 osnovnih škola.

Osim što će svaka škola dobiti po jednu mrežu i deset lopti, u okviru projekta biće održano takmičenje osnovnih škola.

Milutin Popović, potpredsjednik Odbojkaškog saveza BiH ističe da je ovo projekat koji je izuzetno važan za afirmaciju i razvoj odbojke na ovim prostorima.

-Cilj projekta je popularizacija odbojke, uključivanje učenika osnovnih škola u projekat i sport, omasovljenje i druženje mladih, a samo takmičenje je prilagođeno mladima i njihovim mogućnostima. Važno je da je OS BIH dobio podršku CEV što prostiče iz činjenice da smo uspješno realizovali nekoliko projekata. Takođe je važno da je uspostavljen kvalitetan partnerski odnos sa Vladom Brčko distikta i odbojkaškim klubovima – rekao je Popović.

Mara Nakić, šefica vladinog pododjela za predškolsko i osnovno obrazovanje ističe da će Vlada Distrikta sa zadovoljstvom podržati ovaj projekat.

-Brčko je grad sporta, grad odbojke i za nas je veliko zadovoljstvo što ovaj projekat počinje upravo u našoj sredini. Imamo infrastrukturu koja može da podrži ligu odbojke za učenike, a želim da kažem da su naše učenice pobijedile na prvenstvu Zapadnog Bakana prošle godine. Za nas je to vjetar u leđa da se odbojka uvede u škole i drago mi je da danas počinjemo Ligu odbojke u školama – istakla je Nakić.

Smail Pezerović, koordinator projekta u Brčkom i trener odbojkašica Bimal Jedinstva ističe važnost projekta.

-Ovo je jedan projekat koji se realizuje u saradnji sa  OS BiH uz podršku CEV. Mi smo prepoznati kao sredina u kojoj počinje ovaj projekat vjerovatno zbog tradicije koju baštinimo, a ovaj projekat će biti nastavljen u Banjaluci i Sarajevu. Vjerujem da ćemo kroz ovakve projekte doći do toga da djeca zavole odbojku i da dobijemo nove šampionke i šampione – rekao je Pezerović.

20181024_115338 IMG_20181024_115950 IMG_20181024_121932 20181024_125045 IMG_20181024_121854 IMG_20181024_122008