Pobjeda odbojkašica u dramatičnoj utakmici protiv Švicarske

MatchResult-SUI-BIH

Reprezentativke Bosne i Hercegovine pobijedile su večeras u Monci reprezentaciju Švicarske. Teže od očekivanog, reprezentativke Bosne i Hercegovine su odnijele pobjedu nakon 5 odigranih setova. Reprezentacija Švicarske je na samom početku nametnula tempo igre, te osvojila prvi set rezultatom 25:16. Drugi set naše odbojkašice se vraćaju u igru i bez većih problema osvajaju drugi set rezultatom 25:15. Treći set donosi rezultatski zanimljivu igru jer se većinu seta igralo poen za poen. Više sreće na kraju su imale reprezentativke Švicarske koje osvajaju set rezultatom 25:23, te ponovno imaju set prednosti. Četvrti set opet su bile bolje naše odbojkašice, te osvojile set rezultatom 25:17. Peti set donosi dramatičnu završnicu, gdje odbojkašice imaju prednost od 5 poena (13:8), ali dolazi do pada koncentracije, protivnici se vraćaju, i u igri na razliku ovog puta bolje su bile naše odbojkašice koje osvajaju 5. set rezultatom 17:15.

Ovo je prva pobjeda u grupnoj fazi, koja će sada dati dodatnu motivaciju našoj reprezentaciji da se dalje bore i pokažu da je ova večerašnja utakmica samo loš dan i loša sreća.

Odbojkašice već sutra igraju drugu utakmicu protiv reprezentacije Bugarske, utakmica počinje u 18 sati, a o prijenosu ćemo blagovremeno obavijestiti javnost.