Pobjeda kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine protiv Kosova

u19m-bosnia-kosovo_63-585x390

Kadetski reprezentativci Bosne i Hercegovine pobijedili su vršnjake iz Kosova rezutatom 3:0. Naši odbojkaši su bolje otvorili utakmicu, i maestralno osvajajaju prvi set rezultatom 25:5. Drugi set je donio malu dozu rezultatske neizvjesnosti, ali su naši odbojkaši u presudnim trenutcima bili smireniji i odigrali bolje, te zasluženo osvojili drugi set rezultatom 27:25. U trećem setu napadi odbojkaša Kosova nisu bili dovoljni da bi napravili nešto u ovoj utakmici, te naši reprezentativci rutinski osvajaju i ovaj set rezultatom 25:16, za konačnih 3:0 u setovima.

Ovom pobjedom kadeti su osigurali 8. mjesto u konačnom plasmanu i utakmicu protiv reprezentativaca Grčke za 7. mjesto. Utakmica je na rasporedu danas, sa početkom u 13 sati.

Reprezentativci Kosova su ovaj turnir završili na 9. mjestu.  Dok su u finale prošli reprezentativci Bugarske, koji su pobijedili vršnjake iz Turske sa 3:2. Drugi finalisti su odbojkaši Srbije, koji su sa 3:0 pobijedili Rumune. Finale Balkanskog prvenstva za kadete je na rasporedu danas u 20 sati i 30 minuta. Prije finalne utakmice igrat će se utakmice za poredak. Prvi će na teren naši odbojkaši, koji će protiv Grka igrati utakmicu za 7. mjesto. Utakmica za 5. mjesto počinje u 15:30, a sastaju se Albanija i Moldavija. U utakmici za treće mjesto sastat će se Turska i Rumunija, a utakmica počinje u 18 sati.