Održana sjednica UO OS BiH

Sjednica Upravnog odbora Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine, održana je 25. februara u Sarajevu. Na sjednici Upravnog odbora na dnevnom redu našle su se 33 tačke, a sve odluke i zaključci usvojeni su jednoglasno.

Usvojen je Plan nastupa odbojkaških reprezentacija u 2015. godini, kao i Plan obezbjeđivanje sredstava za održavanje priprema i nastup svih reprezentativnih selekcija. Ove godine seniorske reprezentacije ne stiču pravo nastupa u zvaničnim takmičenjima CEV-a, ali će se zbog kontinuiteta rada organizovati njihovo okupljanje u toku 2015. Godine i odigravanje prijateljskih utakmica. U okviru takmičenja BVA biće prijavljene ženska juniorska reprezentacija, muška kadetska i muška i ženska pionirska reprezentacija. Odbojkaški savez BiH će svoje predstavnike uputiti na Dječiji festival odbojke u organizaciji BVA, a biće organizator i domaćin Festivala odbojke na pijesku za mlade. U okviru takmičenja odbojke na pijesku dva para će učestvovati na Mediteranskim igrama odbojke na pijesku, a ekipe iz OS BiH uzeće učešće u svim takmičenjima odbojke na pijesku u organizaciji BVA.

Upravni odbor usvojio je Odluku o kriterijumima podjele opreme iz Razvojnog fonda FIVB-a ”Renoviranje i opremanje terena odbojke na pijesku”. Radi se o realizaciji četvorogodišnjeg projekta kojim će se obezbijediti opremanje terena odbojke na pijesku, sa osnovnim ciljem da se razvije i afirmiše bavljenje mladih takmičenjem u odbojci na pijesku. Usvojene su i odluke o raspodjeli opreme iz donacije CEV-a, koja je namijenjena kao podrška Odbojkaškom savezu BiH i odbojkaškim klubovima iz područja direkto ugroženih elementarnim nepogodama, posebno poplavama, u maju 2014.godine. Isporuka opreme iz donacije CEV-a očekuje se krajem aprila.

Direktor takmičenja OS BiH upoznao je Upravni odbor sa tokom takmičenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Konstatovan je napredak u organizaciji takmičenja, čemu kvalitetan doprinos daju odbojkaški klubovi bez obzira funkcionišu u izuzetno teškim materijalno-finansijskim uslovima i većina službenih lica (sudija i delegata-kontrolora), koji su unaprijedili svoje angažovanje u takmičenju.