ODRŽANA RADIONICA ZA PREDSTAVNIKE NACIONALNIH ODBOJKAŠKIH FEDERACIJA PRVE I DRUGE KATEGORIJE

Danas je u Hilton hotelu i Buenos Airesu održana Radionica za predstavnike nacionalnih odbojkaških federacija članica FIVB-a prve i druge kategorije. Radionici održanoj pod motom “Stronger Family, More Volleyball” prisustvovali su brojni delegati i gosti predavači.

Radionicu je otvorio Ari Graca predsjednik FIVB-a. Tom prilikom prezetirane su aktivnosti FIVB-a u protekloj godini, kao i napredak u organizaciji takmičenja u okviru FIVB-a. Tokom radionice istaknuta je potreba efikasnije i redovnije komunikacije između nacionalnih odbojkaških federacija međusobno, a i sa FIVB-om. To se posebno odnosi sa komunikaciju sa FIVB razvojnim odjelom po pitanju korištenja razvojnih alata FIVB-a.

Značajan naglasak stavljen je na korištenje društvenih mreža kao jednog od sve popularinijih alata komunijacije sa mladima, sportistima, ali i potencijalnim sponzorima.

Radionica je završena prezentacijom novog projekta razvojnog projekta FIVB-a Volleyball Your Way. Riječ je o još jednom u nizu rezvojnom projektu namjenjenom svim uzrasnim kategorijama sa naglaskom na masovnost i uključenost cijele porodice u odbojkaški sport.

Istaknuto je da odbojka danas rangirana kao prvi porodični sport u svijetu.