Održana press konferencija Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine

Press_23.5

U ponedjeljak, 23. maja, u prostorijama kongres centra hotela “Hollywood” na Ilidži održana je press konerencija Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine. Konferenciji su prisustvovali i medijima se obratili Milutin Popović, predsjednik Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine, selektor ženske seniorske reprezentacije Stevan Ljubičić, selektor muške seniorske reprezentacije Duško Nikolić, i generalni sekretar Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine,  Adnan Talić.

Na press konferenciji se govorilo o predstojećim utakmicama naših reprezentacija u CEV Zlatnoj i Srebrenoj ligi.

Selektor Duško Nikolić je, pred svoje prve utakmice na klupi Bosne i Hercegovine, između ostalog izjavio:

Očekujem da pobijedimo, jer trenirali smo ovdje da pobjeđujemo. Mi smo Makedoncima nepoznanica, oni su imali neke sitne promjene, ali mi moramo da damo sve od sebe i da očekujemo trijumf. U prošlim kvalifikacijama smo igrali protiv Sjeverne Makedonije, nismo bili u kompletnom sastavu, ali smo se prikazali dobro. Da smo tada bili kompletni, mislim da bismo trijumfovali. Nadam se da će proraditi svijest i kod samih igrača, da se ubuduće posvete reprezentaciji. Poruka je i Savezu, koji treba da uloži snage, energije i sredstava kako bi igrači bili tu. U prvoj utakmici ćemo sve vidjeti, mislim da smo jači nego u kvalifikacijama za Euro.

Selektor Stevan Ljubičić je kazao da su odbojkašice spremne za utakmice, i da će uprkos velikom broju povreda i nedostatku nekih od najboljih reprezentativki, dati sve od sebe da ostvare što bolji rezultat i publici pruže kvalitetnu odbojkašku predstavu.

Domaće utakmice naše reprezentacije će igrati u Tuzli, u dvorani Mejdan. Ulaznice su dostupne u slobodnoj prodaji, a cijena jedne ulaznice je 10KM. Prve domaće utakmice na rasporedu su u subotu, 28. maja. Prvi na teren izlaze reprezentativci koji dočekuju odbojkaše Albanije, utakmica počinje u 16:00 sati. Nakon odbojkaša, u 20:00 sati počinje i utakmica Zlatne lige za odbojkašice, a naše Zmajice će dočekati reprezentativke Španije. Očekujući što bolje rezultate, pozivamo sve zainteresovane da svojom podrškom pomognu našim odbojkašima i odbojkašicama da ostvare pobjede u ovim bitnim utakmicama.

 

Rezervaciju ulaznica možete izvršiti popunjavanjem web forme: