Održana 44. Generalna skupština CEV-a

Danas je u Hotelu Hilton DoubleTree u Briselu održana 44. Generalna skupština CEV-a. Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine su po pozivu CEV-a predstavljali predsjednik Milutin Popović i generalni sekretar Adnan Talić.

Tokom Generalne skupštine usvojeni su izvještaji o aktivnostima CEV-a iz prethodne godine, prezentovane aktivnosti organizatora odbojke i odbojke na pijesku, kao i izvještaji komisija i radnih tijela CEV-a.

Godišnja Generalna skupština u Briselu bila je prilika za osvrt na nove uspjehe evropske odbojke, kao i da se postave temelji za budućnost. Generalna skupština odobrila je strateški plan razvoja za narednih pet godina, koji identifikuje ključne vrijednosti koje treba održavati i ciljeve kojima treba stremiti.

Na Skupštini je zaključeno da je potrebno kontinuirano ulaganje u sport, uključujući centralizovanu platformu za podatke koja olakšava odluke zasnovane na njima, kao i da je neophodno povećati fokus na angažovanju navijača.

Tokom popodneva održani su sastanci Zonskih asocijacija.

Naredni, 45. izborni Kongres CEV održaće se 24. augusta u Napulju, u Italiji. Na Kongresu će se birati predsjednik CEV-a, članovi Administrativnog Borda, kao i predstavnici Evrope u Administrativnom Bordu FIVB do 2028.