ODRŽANA 16. SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA ODBOJKAŠKOG SAVEZA BIH

Sjednica Upravnog odbora odbojkškog saveza Bosne i Hercegovine održana je danas u Sarajevu u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH.

Na sjednici  Upravnog odbora OS BiH uvojen je Izvještaj o učešću predstavnika OS BiH na 35. FIVB Svjetskom kongresu kao i Izvještaj o učešću predstavnika OS BiH na 37.  Generalnoj skupštini CEV-a.

Tema sastanka bila je i priprema za održavanje Generalne skupštine Balkanske odbojkaške asocijacije koja će se održati 21. januara 2017. godine u Sarajevu.

Između ostalih izvještaja, usvojeni su:  Izvještaj o nastupu odbojkaških reprezentacije u 2016. godini, Izvještaj o realizaciji ugovora o doniranju opreme za odbojku na pijesku te Izvještaj o aplikaciji za organizaciju U18 Evropskog prvenstva odbojke na pijesku.

S obzirom na činjenicu da je finasijska situacija u OS BiH stabilizovana donesena je Odluka o nagradama za pobjednike stalnih takmičenja koja će se primjenjivati od ove takmičarske sezone.

Upravni odbor OS BIH formirao je Odbor za provođenje pripremnih aktivnosti u vezi za odabir mjesta i utvrđivanje drugih obaveza i zadataka u vezi sa organizacijom Evropskog prvenstva za juniorke (zajednički sa Hrvatskim odbojkaškim savezom) u 2020. godini.

Formiran je i radni tim OS BiH koji će učestvovati u stvaranju uslova za zajedničku aplikaciju za sredstva evropskih fodova.  Odbojkaški savez BiH će za ova sredstva aplicirati zajedno sa  Hrvatskim odbojaškim savezom i Odbojkaškim savezom Crne Gore, kako je već dogovoreno.