ODRŽAN ŽRIJEB EVROPSKOG PRVENSTVA ZA JUNIORKE U ZENICI I OSIJEKU

BIH CRO Pools announcement form-resultsOdbojkaški savez BiH uspješno privodi kraju aktivnosti na organizaciji Evropskog prvenstva U-19 za odbojkašice koje će se održati uporedo u Zenici i Osijeku od 19. avgusta do 1. septembra.

Danas je u Luksemburgu održan žrijeb za ovo takmičenje.
Na današnjoj press konferenciji Alija Fatić, predsjednik OS BiH saopštio je imena selekcija koje su izvučene u Luksemburgu. U grupi 1 u Zenici će osim naše juniorske reprezentacije koja je nosilac grupe  igrati Italija, Srbija, Slovačka, Bjelorusija i Poljska.

„Mi ovdje ne možemo pričati o jačini grupa. Obje grupe su kvalitetne. Utakmice počinju od 22. avgusta. Biće odigrano pet utakmica. Ovdje će se igrati i polufinale i finale. U ovoj situaciji je najbitnije zdravlje sportista i posjetilaca te da sve prođe u najboljem redu. Nadamo se da će nam CEV odobriti i prisustvo publike“, izjavio je Alija Fatić, predsjednik Odbojkaškog saveza BiH.

Milanko Mučibabić ispred Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine uručio je vrijednu sportsku opremu Odbojkaškom savezu BiH.
„Posebno treba istaći zalaganje organizacionog odbora i grada Zenica i gradonačelnika Fuada Kasumovića u pripremi prvenstva. Bez velikih takmičenja nema ni velikih rezultata ni sporta. Ovo predstavlja i sport i BiH, kako u Evropi, tako i u svijetu”, kazao je Milanko Mučibabić, član Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine.

odbojka-1-1024x497

Miloš Jelčić, predsjednik Odbojkaškog saveza FBiH je istakao kako su od samog početka naišli na susretljivost grada Zenica.

“Svi su željeli da ovaj turnir u Zenici uspije. Iako imamo posebnu situaciju s koronavirusom i tome smo se prilagodili, nadamo se da će prvenstvo početi na vrijeme i da će organizacijski biti spremno za najveći izazov”, izjavio je Jeličić.

Prisutnima se u ime Zlatnog sponozora BH Telecoma obratio  direktor poslovnice u Zenici Namir Škaljo. Kenan Uzunović u ime  grada Zenica koji je generalni pokrovitelj  je istakao da je Grad Zenica na raspolaganju svim sportskim savezima u organizaciji ovakvih događaja.

Polufinalni mečevi u okviru Evropskog prvenstva U-19 za juniorke igraće se u Zenici 29. augusta dok su u nedjelju 30. augusta na programu  mečevi za treće mjesto, kao i finalni meč koji će biti odigran u 20 sati.

U grupi 2 u Osijeku će osim domaćina Hrvatske igrati Rusija, Turska, Njemačka, Bugarska i Francuska.