ODRŽAN SASTANAK PREDSTAVNIKA ODBOJKAŠKOG SAVEZA BOSNE I HERCEGOVINE, HRVATSKOG ODBOJKAŠKOG SAVEZA I ODBOJKAŠKOG SAVEZA SRBIJE

Danas je u Brčkom održan sastanak predstavnika Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine, Hrvatskog odbojkaškog saveza i Odbojkaškog saveza Srbije. Sastanak su predvodili predsjednik Odbojkaškog saveza BiH Milutin Popović, predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Zdeslav Barač i prvi potpredsjednik Odbojkaškog saveza Srbije Vladimir Grbić, uz prisustvo saradnika.

Tokom sastanka razgovarano je o zajedničkoj saradnji tri saveza, izradi i implementaciji zajedničkih razvojnih projekata usmjerenim ka mladim odbojkašima i odbojkašicama i edukaciji stručnih kadrova. Poseban naglasak bio je na zajedničkoj pripremi, implementaciji i realizaciji razvojnih projekata iz domena Evropskih fondova.

20161101_213855

Predsjednik Odbojkaškog saveza BiH zahvalio se predsjedniku Hrvatskog odbojkaškog saveza gospodinu Baraču na iskrenoj saradnji i podršci, a posebno na zajedničkom angažovanju u predstojećoj zajedničkog organizaciji U19 Evropskog odbojkaškog prvenstva 2020. godine.

Također, posebna zahvalnost iskazana je i prema prvom potpredsjedniku Odbojkaškog saveza Srbije gospodinu Grbiću na konstantnoj podršci u organizaciji odbojkaških seminara i kampova za talentovane odbojkaše i odbojkašice u BiH, kao i na angažovanju tokom edukacije odbojkaških trenera u BiH.

Novi sastanak održaće se u okviru održavanja Generalne skupštien Evropske odbojkaške konfederacije u Luksemburgu, kada će predstavnici tri saveza detaljnije razgovarati o mogućnosti implementacije projekata iz domena Evropskih fondova na osnovu informacije koju će pripremiti kancelarija Odbojkaškog saveza BiH.