ODBOJKAŠKI SEMINARI ZA TRENERE

Nakon odbojkaškog seminara koji je održan u Trebinju za trenere iz Odbojkaškog saveza Republike Srpske, od 5. do 12. jula u Odžaku se održava seminar za trenere iz Odbojkaškog saveza Federacije BiH.

Glavni predavač je prof. dr. Goran Nešić trener sa licencom eksperta FIVB-a.

slika 5

Kao predavači učešće na seminaru uzeće i legenda odbojkaškog sporta, ugledni odbojkaški stručnjak Braco Janković i prof. dr. Ifet Mahmutović, iskusni odbojkaški stručnjak.

-Četrdeset trenera prisutno je u Odžaku, a od prvog dana radimo izuzetno kvalitetno. Prolazimo sve elemente tehnike i neke elemente trenažnog procesa, prije svega za mlađe kategorije. Prioritet nam je da rad sa mlađim kategorijama u Bosni i Hercegovini podignemo na viši nivo. Ako to uspijemo za nekoliko godina BiH će predstavljati značajan faktor u regionu, a možda i šire. Odbojkaši i odbojkašice sa ovih prostora imaju kvalitetne predispozicije koje se sistematskim radom mogu iskoristiti – rekao je profesor dr. Goran Nešić.

Svi treneri iz oba entitetska saveza, krajem avgusta i početkom septembra, učestvovaće na dvodnevnom seminaru koji će biti uslov za trenersku licencu u OS BiH, OS FBiH i OSRS. Program tih seminara biće kreiran na osnovu iskustava sa seminara održanih u Trebinju i Odžaku i utemeljen na rezultatima testiranja učesnika ovih seminara.

Imajući u vidu da Odbojkaški savez BiH finasira sve troškove organizacije ovih seminara, uključujući i troškove pansionskog smještaja trenera, uz podršku Olimpijske solidarnosti, očigledna je opredjeljenost Saveza da vlastitim naporima podstakne dalji razvoj odbokaškog sporta u BiH.

slika 1
slika 2
slika 3
slika 4