ODBOJKAŠICE SPREMNE ZA EVROPSKO PRVENSTVO

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine spremna je za učešće na Evropskom prvenstvu u Srbiji koje počinje sutra.

Na jučerašnjoj press konferenciji, predsjednik Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine Alija Fatić, istaknuo je da je došlo vrijeme za nastup reprezentacije na Evropskom prvenstvu i krunisanje sjajnog rada ove generacije na čelu sa selektorom Ljubičićem.

Armin Dervišević, prvi pomoćnik selektora Stevana Ljubičića, napomenuo je da ovaj uspjeh nije došao preko noći.

“Pripreme su trajale skoro cijelo ljeto, tako da su ove djevojke zaslužile da se nađu na Evropskom prvenstvu. Pored toga smo osvojili Srebrenu ligu, gdje nas sljedeće godine očekuje nastup u Zlatnoj ligi”, naveo je Dervišević, dodajući da su imali sve uslove potrebne za pripreme.

Što se tiče nastupa na Evropskom prvenstvu, kazao je da su tamo debitanti te da ne idu ni pod kakvim pritiskom.

“Nadamo se da kao debitantni možemo da napravimo neko iznenađenje, a zašto ne, i da se plasiramo u drugi krug”, kazao je Dervišević.

Kapitenka reprezentacije BiH Edina Begić je kazala da je atmosfera među djevojkama dobra, dodajući da imaju kvalitet i pozitivnu energiju.

Napomenula je da im je grupa jako teška te da će imati priliku igrati s reprezentacijama koje su već godinama dominantne na evropskoj sceni.

“Ali mi želimo i imamo volju da tražimo naše šanse protiv bilo koje reprezentacije. Iskreno se nadam da ćemo nas i našu državu predstaviti u najboljem svjetlu”, kazala je Begić.

Napomenula je da je BiH u grupi s reprezentacijama Srbije, Rusije, Azerbejdžana, Belgije i Francuske.

“Svi smo svjesni na kojem nivou se nalaze reprezentacije Srbije te Rusije. Međutim, imamo i mi svoje kvalitete i ne trebamo da se predajemo ni u jednom trenutku koja god reprezentacija stoji sa druge strane”, istaknula je Begić.