Odbojkašice i u drugoj utakmici pobijedile reprezentaciju Estonije

Večeras su u glavnom gradu Estonije, Tallinnu, pobijedile domaću reprezentaciju. Bila je ovo posljednja provjera pred Europsko prvenstvo.

Prvi set donosi zanimljivu igru i rezultat. Uz manje oscilacije u igri naše reprezentacije, Estonija je pružila dobar otpor, ali to im nije bilo dovoljno za osvajanje seta. Prvi set završava rezultatom 21:25 za reprezentativke Bosne i Hercegovine.

U drugom se mogla vidjeti mnogo sigurnija igra naših odbojkašica, koje rutinski osvajaju drugi set rezultatom 16:25. U trećem setu su sve odbojkašice dobile priliku za igru, te su osvojile i treći set rezultatom 22:25.

Ponovno je odigran četvrti set u kojem je selektor Ljubičić dao priliku mlađim odbojkašicama, koje su opravdale povjerenje selektora i osvojile set rezultatom 20:25. Bila je ovo još jedna lijepa utakmica u kojoj su naše odbojkašice odnijele pobjedu, koja će zasigurno dodatno podići  moral u ekipi, pred bitne pretstojeće utakmice.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra putuje u Italiju, gdje za 3 dana počinje Europsko prvenstvo. Prvi grad koji će posjetiti bit će Monza. Prva utakmica je na rasporedu u srijedu, a protivnik nam je reprezentacija Švicarske.

Posebnu zahvalnost ovim putem iskazujemo Odbojkaškom savezu Estonije na gostoprimstvu, te im želimo sreću i uspjeh na predstojećem Europskom prvenstvu.