Odbojkaši u Rumuniji traže nova 3 boda, odbojkašice u Francuskoj idu po prvu pobjedu

Reprezentativci Bosne i Hercegovine otputovali su u Rumuniju na utakmicu trećeg kola CEV Srebrene lige. Nakon pobjede protiv Albanije u Tuzli, istim tempom žele nastaviti i protiv Rumunije. Rumuni su trenutno prvi na tabeli sa 5 bodova i 2 pobjede. U prvom kolu obijedili su Albaniju sa 3:1, a u drugom kolu su pobijedili reprezentativce Sjeverne Makedonije sa 3:2. Naši odbojkaši su treći na tabeli sa jednim porazom protiv Sjeverne Makedonije i jednom pobjedom protiv Albanije.

Reprezentativci predvođeni Duškom Nikolićem su u Rumuniji odradili dva treninga prije današnje utakmice i spremni su se kući vratiti sa bodovima. Utakmica počinje danas u 17 sati po lokalnom vremenu, odnosno 16 sati po srednjoeuropskoj vremenskoj zoni. Utakmicu možete uživo gledati na kanalima Arena Sport televizije i EuroVolley TV.

Tabela1

Nakon odbojkaša, na programu će biti i odbojkašice. Večerašnja utakmica u Francuskoj bit će prilika da naše reprezentativke ostvare prvu pobjedu u CEV Zlatnoj ligi. Nakon nesretnog subotnjeg poraza protiv Španjolki, odbojkašice žele da se pobjedom protiv Francuske približe Final four-u CEV Zlatne lige. Iako je to jako težak zadatak djevojke predvođene selektorom Stevanom Ljubičićem su uvjerene da mogu ostvariti pobjedu i donijeti bodove u Bosnu i Hercegovinu.

Utakmicu iz Francuske sa početkom u 20 sati možete pratiti na kanalima Arena Sport televizije i EuroVolley TV.

IMG_1394

Našim odbojkašicama i odbojkašima želimo sreću i što bolji rezultat na večerašnjim utakmicama.