Odbojkaši dočekuju Albance. Djevojke protiv Španije kreću u lov na PlayOff Zlatne lige

Naše seniorske reprezentacije sutra, u subotu, 28. maja/svibnja, igraju prve domaće utakmice u CEV Zlatnoj ligi za žene i CEV Srebrenoj ligi za muškarce. Obje utakmice se igraju u Tuzli, u dvorani Mejdan. Na teren prvo izlaze naši odbojkaši, koji će odmjeriti snage sa reprezentativcima Albanije.Obje ekipe su u prvom kolu doživjele poraz. Albanci su u utorak poraženi od odbojkaša Rumunije, dok su naši odbojkaši Sjeverne Makedonije bili bolji od naših reprezentativaca. Iako u ovu utakmicu ulaze kao favoriti, i pred domaćom publikom, sigurno je da će gosti u ovoj utakmici dati svoj maksimum i pokušati odnijeti bodove iz Tuzle. Gledaoci će zasigurno gledati interesantan meč i kvalitetnu odbojku.

Nakon muškaraca, u 20 sati na teren izlaze odbojkašice, koje su prošle sezone osvojile Srebrenu ligu i ostvarile plasman u Zlatnu ligu. Sa druge strane mreže nalazit će se odbojkašice Španije. Našim djevojkama je ovo prva utakmica u ovom takmičenju, i željne igre, borit će se za svaki poen u ovoj utakmici. Odbojkašice Španije su u prvom kolu grupe B poražene od Francuske sa 3:0. Kvalitetna odbojka i zanimljiva utakmica ni ovoga puta neće izostati. Atmosfera u reprezentaciji je odlična i sve djevojke su spremne za utakmicu. Reprezentativke se nadajau da će dvorana „Mejdan“ biti ispunjena do posljednjeg mjesta i da će uz pomoć publike i svoje zalaganje doći do pobjede u ovoj utakmici. Za sve one koji nisu u prilici doći u dvoranu „Mejdan“, utakmica će se emitirati uživo na BHT1 i web stranici bhrt.ba.

Sve zainteresovane pozivamo da dođu u dvoranu „Mejdan“ i uživaju u odbojci i igrama naših reprezentativaca i reprezentativki, i pomognu im da dođu pobjeda u ovim utakmicama. Cijena ulaznice je 10KM, a ulaznice se mogu rezervisati i putam web stranice osbih.ba.

 

Za sve informacije stojimo na raspolaganju:

Instagram: @vfbih

Twitter: @VF_BIH

Mail: pressosbih@gmail.com