Objavljeni termini utakmica Europskog prvenstva za seniorke 2023

Europska odbojkaška konfederacija, CEV, objavila je termine i mjesta odigravanja utakmica grupne faze Europskog prvenstva za seniorke, CEV EuroVolley W 2023.

Kao što je od ranije poznato, naše reprezentativke su se našle u grupi B, koja će se igrati u Italiji. Odbojkašica Bosne i Hercegovine snage će odmjeriti sa reprezentacijama Švicarske, Bugarske, Hrvatske, Rumunije i Italije.

Prve tri utakmice odbojkaškice će igrati u Monzi:

  • prvu utakmicu, sa dobro poznatom reprezentacijom Švicarske, odbojkaškice igraju 16. augusta, sa početkom u 18:00 sati u Arena Di Monza
  • narednog dana na rasporedu je druga utakmica protiv reprezentacije Bugarske. Utakmica 17. augusta počinje u 18:00 sati, ponovno u Arena Di Monza.
  • u trećoj utakmici naše odbojkašice će se susresti sa odbojkašicama Hrvatske. Komšijski derbi zakazan je za 18. august. Utakmica će se igrati u Arena Di Monza, sa početkom u 18 sati.

Nakon ove tri utakmice, za naše odbojkašice slijedi 2 dana odmora i putovanje iz Monze u Torino, gdje će reprezentacija odigrati preostale dvije utakmice grupne faze Europskog prvenstva:

  • petu utakmicu grupne faze odbojkašice igraju protiv reprezentacije Rumunije. Utakmica se igra 21. augusta, počinje u 18 sati, a igra se u Palazzeto dello Sport Gianni Asti.
  • posljednja utakmica grupne faze za našu reprezentaciju je protiv domaćina grupe, Italije. Ova utakmica se također igra u Palazzeto dello Sport Gianni Asti u Torinu, 22. augusta sa početkom u 18 sati.

Reprezentativke Bosne i Hercegovine, predvođene Stevanom Ljubičićem na ovo prvenstvo ide sa velikim ambicijama, spremne da se bore za svaki poen i ostave srce na terenu i predstave državu i reprezentaciju u najboljem svjetlu, i biti iznenađenje ovog Europskog prvenstva.

 

O detaljima vezanim za ulaznice na utakmice grupne faze Europskog prvenstva, Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine će blagovremeno obavijestiti javnost.