OBJAVLJENI TERMINI KVALIFIKACIONIH UTAKMICA ZA EVROPSKO PRVENSTVO

Kao što je već najavljeno, ženska seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine, učestvuje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021. godine.

Nakon brojnih odgađanja kvalifikacionih turnira zbog pandemije uzrokovane COVID-19 virusom, kvalifikacioni turniri su dobili nove termine odigravanja. Naše reprezentativke su se našle u grupi sa Slovenijom, Češkom i Latvijom koja će ujedno biti domaćin prvog turnira kvalifikacija.

Podsjećamo, zbog pandemije uzrokovane COVID-19 virusom, sistem kvalifikacija je znatno izmijenjen pa će tako umjesto domaćih i gostujućih utakmica, sve reprezentacije učesnice pokušati svoj put ka smotri najboljih reprezentacija Starog kontinenta izboriti preko kvalifikacionih turnira.

Prvi turnir naša selekcija će igrati u Latviji koji počinje 6.5.2021. godine u Olimpijskom centru Daugavpils u Daugavpilsu.

Raspored utakmica prvog kvalifikacionog turnira:kval lat

Nakon završenog turnira u Latviji, naše seniorke će se zaputiti ka Zenici, gdje će odigrati drugi kvalifikacioni turnir i nadamo se potvrditi plasman na Evropsko prvenstvo. Sve utakmice će se igrati u Gradskoj areni “Husejin Smajlović”.

Raspored utakmica drugog kvalifikacionog turnira:zen

 

Selektoru Stevanu Ljubičiću i njegovim izabranicama želimo mnogo sreće i nadamo se da će ostvariti plasman na Evropsko prvenstvo 2021. godine.