OBAVLJEN ŽRIJEB ZA CEV LIGU PRVAKA – ŽENSKI ODBOJKAŠKI KLUB “BIMAL-JEDINSTVO” U DRUGOJ RUNDI CEV LIGE PRVAKA

Sinoć je u Rimu održana CEV odbojkaška Gala svečansot i izvlačenje parova za CEV ligu prvaka za takmičarsku 2016/2017. sezonu. Za ovo prestižno klubsko takmičenje prijavio se 30 klubova u ženskoj konkurenciji iz 22 različite zemlje. Iz Bosne i Hercegovine izvlačenju parova su prisustvovali predsjednik ŽOK “Bimal-Jedinstvo” i predstavnik kompanije “Bimal” d.o.o. (sponzora kluba).

Takmičenje će započeti sredinom oktobra utakmicama prve runde takmičenja, nastavlja se tokom novembra utakmicama druge i treće runde takmičenja, dok će četvrta runda takmičenja, poznata kao i Ligaška runda, početi u trećoj sedmici decembra 2016. godine. Final four turnir na rasporedu je od 22. do 23. aprila 2017. godine.

Od 18 ekipa koje će igrati utakmice od 1. do 3. runde takmičenja, samo četiri će nastaviti takmičenje u četvrtoj rundi takmičenja. U sve tri prve runde će se igrati gostujuće i domaće utakmice i po potrebi “zlatni set”.

Prva runda takmičenja:

U prvoj rundi takmičenja će igrati najlošije rangirane ekipe na osnovu CEV rang liste nacionalnih odbojkaških federacija za Evro kup takmičenja. Dvije ekipe pobjednice iz prve runde takmičenja pridružiće se ekipama u drugoj rundi takmičenja u kojoj će nastupiti ukupno 16 ekipa. Poražene ekipe iz prve runde takmičenje nastavljaju u CEV Kupu.

Izvlačenje parova - ženska konkurencija_003

Druga i treća runda:

U drugoj rundi takmičenja nastupiće 16 ekipa. Pobjednici takmičenje nastavljaju u trećoj rundi, dok poražene ekipe takmičenje nastavljaju u CEV Kupu.

Pobjednici iz utakmica treće runde takmičenje nastavljaju u četvrtoj rundi, dok se poražene ekipe priključuju takmičenju CEV Kupa.

Izvlačenje parova - ženska konkurencija_004

Četvrta runda:

U četvrtoj rundi takmičenja formiraće se četiri grupe u kojoj će svaka ekipa igrati dvije utakmice sa svakom ekipom iz grupe – gostujuće i domaće utakmice. Kompletan program utakmica četvrte grupe biće objavljen naknadno.

Izvlačenje parova - ženska konkurencija_005

Foto galeriju možete pogledati na:

http://cev.eventolive.it/2016EuropeanVolleyballGala/album/?albumID=1030