OBAVLJEN ŽRIJEB ZA EVROPSKI ODBOJKAŠKI CEV KUP I CEV ČALENDŽ KUP

Danas je u Varni/Bugarska, u Grand hotelu Varna, obavljeno žrijebanje za Evropski CEV Kup i CEV Čalendž kup za takmičarsku 2016/2017. sezonu. Učešće u navedenim takmičenjima uzelo je rekordnih 117 klubova u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Odbojkaški klub „Mladost“ iz Brčkog, aktuelni prvak Bosne i Hercegovine i pobjednik Kup-a Bosne i Hercegovine, u prvom kolu CEV Kupa sastaće se sa poraženim klubom iz utakmice koja se igra u okviru CEV Lige prvaka između KV Besa PEJA iz Kosova i Volley AMRISWIL iz Švicarske. Prva utakmica na rasporedu je u periodu od 06. do 08. decembra, dok se druga, uzvratna utakmica igra u periodu od 20. do 22. decembra 2016. godine.

CompetitionLogos_300_120

Kompletne rezultate žrijebanja za CEV kup u muškoj konkurenciji možete pogledati OVDJE

Muški odbojkaški klub „Jedinstvo“ iz Brčkog učesnik je CEV Čalendž kupa. Odbojkaši „Jedinstva“ će takmičenje započeti od 1/16 finala utakmicama sa Rumunskim predstavnikom Volei Municipal ZALAU. Prva utakmica na rasporedu je u periodu od 06. do 08. decembra, dok se druga, uzvratna utakmica igra u periodu od 20. do 22. decembra 2016. godine.

CompetitionLogos_300_120 (1)

Kompletne rezultate žrijebanja za CEV Čelendž kup u muškoj konkurenciji možete pogledati OVDJE