Nastavljen projekat “Igraj odbojku, rasti s njom”: Dodijeljene lopte osnovnim školama sa sarajevsko-romanijske regije

[Best_Wordpress_Gallery id=”35” gal_title=”CEV PROJEKAT IGRAJ ODBOJKU, RASTI SA NJOM” ISTOČNA ILIDŽA”]

Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine nastavlja provođenje projekta “Igraj odbojku, rasti s njom”.

U okviru ovog projekta, koji OS BiH sprovodi u saradnji sa Evropskom odbojkaškom konfederacijom (CEV), osnovnim školama sa sarajevsko-romanijske regije 19.02.2022 dodijeljene su odbojkaške lopte za korištenje u nastavi.

U kontaktu sa Razvojnim odjelom CEV-a, Odbojkaški Savez BiH sproveo je takmičenje u mogućnostima koje dozvoljavaju trenutne epidemiološke mjere, te je organizovan i jedan  turnir – manifestacija na kojoj su učestvovale škole učesnice u projetu sa po jednom muškom i ženskom ekipom.

Zahvaljujući koordinatoru sarajevsko-romanijske regije za školski sport, profesoru Slavici Govedarici, organizacija dodjele odbojkaških lopti i  jednodnevno takmičenje je održano 19.02.2022. godine, osnovnoj školi JU OŠ „Petar Petrović Njegoš“ u Istočnoj Ilidži. Prijavilo se 6 odbojkaških ekipa (3 ženske i 3 muške) iz škola kojima su lopte dodijeljene.

Takmičenje nije imalo takmičarski karakter, gdje su svim učesnicima kao poklon uručene majice za oznakama pomenutog projekta.

Nastavnici školskih ekipa koji su učestvovali na takmičenju su izrazili veliku zahvalnost za dodijeljene sportske rekvizite, naglasivši da ovakve projekte ne provodi mnogo sportskih saveza u BiH, te  da će im lopte biti od velike koristi u nastavi i da će se i u budućem periodu svakako odazivati na ovakve i slične pozive Odbojkaškog Saveza Bosne i Hercegovine.