Kadeti poraženi od reprezentativaca Albanije

u19b-bih-albania_4

Kadetski reprezentativci Bosne i Hercegovine poraženi su u drugoj utakmici grupne faze Balkanskog prvenstva za kadete. Iako bolje otvaraju utakmicu i osvajaju prvi set rezultatom 19:25, u drugom setu Albanci su pružili bolji otpor, te osvojili drugi set sa 25:21. I treći set je donio dobru igru, ali Albanci su imali više sportske sreće i osvojili treći set rezultatom 25:20. Četvrti set za konačnih 3:1 osvajaju Albanci, a rezultat je bio 25:18. Ovom utakmicom je završena grupna faza ovog turnira, a rezultati svih utakmica glase:

Rumunija – Bosna i Hercegovina 3:0

Albanija – Rumunija 0:3

Bosna i Hercegovina – Albanija 1:3

Prvo mjesto u grupi su zauzeli odbojkaši Rumunije, drugi su reprezentativci Albanije, dok su naši odbojkaši na trećem mjestu.

Sada slijede utakmice za plasman. U polufinalnim utakmicama će se susresti Turska i Bugarska u prvoj, te Srbija i Rumunija u drugoj utakmici. Reprezentativci Albanije će u utakmici za peto mjesto igrati protiv odbojkaša Moldavije. Naši će odbojkaši, zajedno sa odbojkašima Kosova i Grčke igrati u utakmicama za plasman od sedmog do devetog mjesta. To znači da će naši odbojkaši igrati protiv Kosova, a pobjednici iz te utakmice će igrati protiv Grčke u utakmici za 7. mjesto. Utakmica protiv Kosova je na rasporedu danas u 15:30.