HUSEJNOVIĆ U OBRENOVCU, OVUKA U MODENI

Nakon silnih napora da se dođe do kraja Evropskih takmičenja, pod okriljem CEV-a, takmičenja su se približila kraju.

 

Naime, u takmičenjima CEV Volleyball Challenge Cup 2021 i CEV Volleyball Cup 2021 je došao period kada se trebaju odigrati polufinalne utakmice u kategoriji muškaraca i žena dok su u takmičenju CEV Champions League Volley 2021 na rasporedu četvrtfinalni okršaji.

 

Bosna i Hercegovina će također imati svoje predstavnike u tim duelima ali u vidu naših međunarodnih sudija koji su još jednom dobili povjerenje za suđenje utakmica najvišeg međunarodnog nivoa pa će tako naša dva najbolja arbitra, Jasmin Husejnović i Siniša Ovuka, dijeliti pravdu na utakmicama u Obrenovcu odnosno Modeni.

sinisa

 

Siniša Ovuka, jedini sudija iz Bosne i Hercegovine koji se nalazi na listi arbitara koji sude Ligu šampiona, dobio je povjerenje da sudi sudar velikana Evropske odbojke Leo Shoes Modena i Sir Sicoma Monini Perugia.

Susret se igra 23.02.2021. godine sa početkom u 18:00 u Palapanini dvorani u Modeni.

Siniša je nominovan kao prvi sudija ovoga meča.

Jasko 2

 

Jasmin Husejnović, međunarodni sudija iz Bosne i Hercegovine, je dobio povjerenje Evropske konfederacije da sudi polufinalni meč CEV kupa između Tenta iz Obrenovca i Saugella Monza za koji nastupa kapiten ženske seniorske reprezentacije Edina Begić.

Susret je na rasporedu 02.03.2021. godine u Obrenovcu sa početkom u 19:00 u SKC Obrenovac.

 

Našim međunarodnim sudijama želimo mnogo sreće u predstojećim mečevima.