Finale Kupa Bosne i Hercegovine 2024 u Orašju

Subota, 9.3.2024. godine, rezervisana je za finalne utakmice Kupa Bosne i Hercegovine za 2024. godinu. Grad Orašje i dvorana “Fra Martina Nedića” će biti centar BH odbojke.

U prvom susretu snage će odmjeriti odbojkašice ŽOK “Bimal Jedinstvo” iz Brčkog, koje brane titulu, a protivnice će im biti odbojkašice ŽOK “Gacko RD Swisslion”, koje su prvi dio takmičenja u Premijer ligi završile na prvom mjestu. Gledaoce zagarantovano čeka odlična odbojkaška predstva ova dva kluba. Utakmica počinje u 16 sati, a utakmicu će suditi Siniša Ovuka iz Banja Luke i Adnan Kološ iz Sarajeva, a delegat je Nihad Mulaosmanović iz Tuzle.

Nakon odbojkašica, u 19 sati, na teren izlaze odbojkaši. Repriza finala iz 2023. godine u kojoj se sastaju HOK “Magic Ice” iz Domaljevca i OK “Radnik” iz Bijeljine, koji brani prošlogodišnju titulu. Utakmice ova dva kluba su do sada su pružile kvalitetnu odbojku, a borba za trofej Kupa Bosne i Hercegovine će definitivno svim ljubiteljima odbojke biti poslastica. Finalnu utakmicu za odbojkaše sudit će Mirza Bašić iz Lukavca i Kristina Pantelić Babić iz Banjaluke, dok će delegat biti Željko Kerović iz Lopara.

Za sve koji neće biti u Orašju, utakmice mogu gledati uživo na kanalu “Posavina TV” i na YouTube kanalo “PTV Sport“.

Bilten finala Kupa Bosne i Hercegovine dostupan je na linku: Bilten Finale Kupa BiH.