CEV LJETNI FESTIVAL ODBOJKE NA PIJESKU ZAVRŠEN DANAS

Cev ljetni festival odbojke na pijesku završen je danas u Brčkom, a oko 150 učesnika na svečanom zatvaranju primilo je zlatne medalje i diplome za učešće.

Na ovaj način, svi koji su uzeli učešće na festivalu, simbolično su postali pobjednici, bez obzira na rezultate koje su postigli, što i jeste bio cilj ove manifestacije.

“Mi smo prihvatili organizaciju ovog festivala koji je imao više svojih ciljeva: takmičenje, druženje, zabavu, sklapanje novih prijateljstava, izgradnju sportske kulture u čemu i jeste smisamo ovog festivala. Dakle, festival ima mnogo širi značaj od samog takmičenja. Uprav ozbog toga nismo proglašavali ni prvoplasirane, ni drugoplasirane, ni trećeplasirane timove, nego je suština u tome da smo nagradili sve mlade koji su učestvovali. Ovaj festival će postati tradicionalan, a ja sam siguran da će u budućnosti okupiti i mnogo veći broj takmičara” – rekao je predsjednik Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine Milutin Popović.

Tehnički organizator CEV Ljetnog festivala odbojke bio je Klub sportova na pijesku.

“Želimo da vratimo i promovišemo prave vrijednosti i da na taj način želimo da se zahvalimo svima koji su dali svoj doprinos organizaciji i vjerujem da će ovo biti motiv za svu djecu koja su učestvovala da se nastave baviti ovim sportom što bi u budućnosti moglo dati i mnogo kvalitetnije rezultate” – rekao je predsjednik Kluba sportova na pijesku Drago Teodorović.

Nakon prvog dana takmičenja za učesnike festivala organizovan je prigodan kulturno-umjetnički program.