BOSNA I HERCEGOVINA DOMAĆIN TURNIRA CEV EVROPSKE SREBRENE LIGE ZA ŽENE

IMG-06c57954da9746154e71fc6670ba3d9d-V

Nakon što je Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine prijavio žensku seniorsku reprezentaciju za nastup u CEV Evropskoj Srebrenoj ligi na današnjem virtuelnom sastanku naše reprezentativke su saznale protivnice u navedenom takmičenju.

Naime, ženska seniorska reprezentacija se našla u grupi sa reprezentacijama Portugala, Estonije i Latvije, dok će se u grupi A naći selekcije Slovenije, Austrije, Izraela i Luksemburga.

Prethodnih godina, reprezentacije koje pripadaju Evropskoj Srebrenoj ligi, su se borile za plasman u Zlatnu ligu igrajući domaće i gostujuće utakmice međutim zbog pandemije izazvane COVID-19 virusom, naša selekcija će svoje mjesto u Zlatnoj ligi tražiti odigravanjem utakmica turnirski.

Nakon današnjeg virtuelnog sastanka sa čelnicima CEV-a, Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine je dobio tu čast da organizuje oba turnira na kojem će se naše djevojke boriti za prvo mjesto zajedno sa reprezentacijama Portugala, Estonije i Latvije.

Važno je napomenuti da će na ovom turniru svoj debitantski natup imati tri reprezentacije među kojima je i Bosna i Hercegovina. Podsjećamo, reprezentacija Latvije i naša selekcija su trebale nastupiti na prošlom izdanju Evropske Srebrene lige međutim ona se iz svima poznatih razloga nije niti odigrala. Pored ove dvije selekcije, reprezentacija Luksemburga je prvi put uputila prijavu za takmičenje.

Ovo je još jedan veliki uspjeh Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine koji je, nakon uspješnog organizovanja Evropskog prvenstva za juniorke, dobio povjerenje Evropske odbojkaške konfederacije za organizaciju još jednog velikog odbojkaškog događaja.

Turniri će se igrati u periodu od 30.5. – 6.6.2021. godine.