Ana Lažetić i Zara Rendić: Dat ćemo sve od sebe da izborimo plasman na Evropsko prvenstvo

LazeticRendic

Ženska juniorska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se 23. marta na Ilidži na pripremama povodom kvalifikacionog turnira za CEV Evropsko prvenstvo za odbojkašice do 19 godina.

Da je atmosfera u timu odlična potvrdile su za zvanični sajt Odbojkaškog saveza BiH dvije reprezentativke – Ana Lažetić i Zara Rendić.

”Danas je već osmi dan priprema, naporno se trenira i radi, ali atmosfera u ekipi je odlična”, rekla nam je Zara Rendić.

Prednost vidi u domaćem terenu.

”Što se tiče rezultata nadamo se onom najboljem, odnosno plasmanu na Evropsko prvenstvo, što nam je i cilj. Sigurno će nam velika prednost biti podrška naše publike, jer ipak igramo kod kuće”, dodala je Rendić.

S njom se slaže njena reprezentativna kolegica Ana Lažetić.

”Na pripremama je 17 djevojaka i mogu vam potvrditi da se sve trudimo maksimalno i dajemo svoj maksimum”, kaže nam Ana Lažetić.

Dodaje kako su uslovi odlični te kako među djevojkama vlada odlična atmosfera.

”Očekujemo dobru igru i plasman na Evropsko prvenstvo, a ove pripreme, kao i sam turnir, bit će jedno veliko iskustvo za sve nas”, zaključila je Lažetić.

Bosna i Hercegovina je domaćin kvalifikacionog turnira za CEV Europsko prvenstvo za odbojkašice do 19 godina, na kojemu će mlade ”Zmajice” pokušati izboriti plasman na finalni turnir Starog kontinenta.

Naša juniorska reprezentacija odmjeriti snage sa reprezentacijama Crne Gore i Švicarske, dok je reprezentacija Bjelorusije suspendovana odlukom Europske odbojkaške konfederacije (CEV).

Utakmice se igraju u dvorani Arena Hills na Ilidži od 7. do 9. aprila.

Prvog dana turnira, 7. aprila, sastat će se Crna Gora i Švicarska, a utakmice ja na rasporedu u 17:30 sati.

Naša reprezentacija prvu utakmicu igra u petak, 8. aprila, kada se sastajemo sa Crnom Gorom, takođe u 17:30 sati.

Zmajice će zatvoriti turnir u subotu, 9. aprila, utakmicom protiv Švicarske, koja će biti odigrana u 17:30 sati.

Odbojkaški savez BiH ovom prilikom zahvaljuje upravi JU KSiRC Ilidža na pomoći u organizaciji priprema reprezentacije, kao i svima koji su pomogli organizaciju cijelog turnira.

CEV-LogoSCSH

Selektor Dervišević: Uslovi na Ilidži su odlični, trudit ćemo se odigrati kvalitetno cijeli turnir