ODBOJKAŠI PORAŽENI OD GRČKE, NOVI DUEL U SREBRNOJ LIGI U SUBOTU U LUKAVCU

Odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je na gostovanju kod Grčke rezultatom 3:0 (25:20, 25:15, 25:17) u meču petog kole grupe „A“ CEV Srebrne lige.

Grčki tim u ovom meču opravdao je ulogu favorita i u cijelom meču je diktirao tempo dok je naša reprezentacija samo u prvim polovinama svakog seta bila konkurentan rival.

Grcka-BiH 2

Najbolji poenter u meču bio je Nikos Zoupani koji je grčki tim predvodio sa 20 poena, a istakao se i Andreas-Dimitros Fragkos koji je dodao 14 poena uz tri asa. U našem timu, koji je bio na dosta nižem nivou niko nije osvojio dvocifren broj poena, a najbolji poenter bio je Marko Milovanović sa šest dok su po poen manje osvojili Almir Čolo i Adi Osmanović.  Tihomir Gajić je upisao tri bloka, pa je i on u ovom elementu bio najbolji pojedinac, međutim, ovi statistički podaci nisu bili dovoljni da se pobijedi mnogo iskusniji sastav Grčke.

Grcka-BiH 1

Za Grčku je ovo bila četvrta pobjeda, a upravo ova reprezentacija biće gost Bosne i Hercegovine u poslednjem meču u grupi „A“ koji će se odigrati u Lukavcu 15. juna, od 20,00 sati uz direktan prineos na BHT1. Ovaj duel, ali i meč Mađarske i Austrije odlučiće o tome da li će na kraju grupne faze prvo mjesto osvojiti Grčka ili Austrija.

Grcka-BiH 3